29 Haziran 2011 Çarşamba

DERİ HÜCRESİNDEN DAMAR ÜRETİLECEK

Bilim insanları, hasta yerine donörlerden alınan deri hücreleriyle doku uyuşmazlığı ile doku reddini engelleyici ilaçlara ihtiyaç bırakmayan, bir soğutucu içinde muhafaza edilen, her an kullanıma hazır, çeşitli boy ve ebatlarda kan damarları üretilmesi hedefine ulaşmada önemli bir adım olarak değerlendiriyor.

MONTY PYTHON YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR

Sinema ve televizyon tarihinin en yaratıcı ekiplerinden Monthy Python üyeleri uzun bir aradan sonra tekrar bir araya geliyor.

BEYAZ SAÇLI ERKEKLERE MÜJDE


İngiliz araştırmacılar Japonya’da nehir kenarlarında yetişen ‘’Wasabia’’ (bayır turbu) özlü anti-beyazlık ürünü geliştirdiler. Saçlarını boyamak istemeyen kadınların ve daha genç görünmek isteyen orta yaşlı erkeklerin gözdesi olan karışım kullanıldığı günden itibaren 28 günde saçları kendi rengine çeviriyor.

MEMUR VE EMEKLİLER ZAMLI MAAŞ ALACAK

Önümüzdeki ay, 2,5 milyon memurun yanı sıra 9 milyon emekli ile asgari ücretle çalışan milyonlarca kişi zamlı maaş alacak.

CAZ KALPLİ FESTİVAL BAŞLIYOR!

18. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz tarihine kadar aralarında Paul Simon, Herbie Hancock, Marcus Miller, Jamie Cullum, Natalie Cole, Randy Crawford ve Amadou & Mariam gibi dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 25 farklı etkinlik mekânında ağırlayacak. Festival, "Caz Kalpli İstanbul" temasıyla festival seyircisinin kalbini 20 gün boyunca cazla dolduracak.

TÜRKİYE'NİN YENİ 'SAKİN ŞEHİRLERİ'

Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına, İzmir Seferihisar'ın ardından Muğla'ın Akyaka, Aydın'ın Yenipazar, Çanakkale'nin Gökçeada ve Sakarya'nın Taraklı ilçeleri kabul edildi.

FELCİ FELÇ EDEN ADAM

Beyne yerleştirilen çiple ağır felçli hastalara günlük hayatta kullanılan bazı nesneleri kontrol ettirmeyi başaran ekibin lideri Prof. Dr. John Donoghue, İstanbul’daydı. “Braingate” (beyin kapısı) adı verilen çip ve bağlı olduğu sistem şimdiye kadar 5 hastada denendi.

GOOGLE’IN YENİ SOSYAL SERVİSİ: GOOGLE+

Google, bir süredir üzerinde çalıştığı sosyal ağ projesi üzerindeki örtüyü sonunda kaldırdı. Google+ (Google Plus) olarak adlandırılan proje, Facebook ile kesişen yönleri ile dikkat çekiyor. Sosyal medya devine rakip olabilecek bir proje üretmek istediği bilinen Google'ın yeni servisi de bu odakta geliştirilmeye çalışılmış.