24 Nisan 2014 Perşembe

DATÇA’NIN İLK KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



Datça‘nın uluslararası ilk kısa film festivali bugün başlıyor. Bütün dünyadan yönetmenlerin posta yolu ile gönderdikleri ya da “www.isffdatca.org” sayfasına yükledikleri kısa filmler Palamutbükü, Eski Datça, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ve Anfi Tiyatro'da 24 - 27 Nisan 2014 tarihlerinde gösterilecek.

UÇAN SÜPÜRGE KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR



Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 17. kez seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Festival 8-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Tiyatro, fotoğraf sergisi, kahkaha yogası, organik mutfak, yapımcılık atölyesi, film okuma, dans gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacak olan festival de 108 film gösterimi yapılacak.

LED ZEPPELIN'İN HİÇ BİLİNMEYEN KAYITLARI



Tarihin en uzun soluklu rock gruplarından Led Zeppelin, daha önce hiç duyulmamış iki eski kaydını yayınladı.

ENSÜLİN TARİH OLUYOR



Dünyada sayılı merkezlerde yapılabilen pankreas adacık nakli artık Türkiye'de de hastaların hizmetine sunulacak. Şeker hastalarının ensülinsiz yaşamalarına olanak sağlayan 'adacık nakli' çalışmalarında büyük başarıya ulaşılırken, nakillerin önümüz yıl başlaması planlanıyor. 5 yıldır üzerinde çalışılan projede koyun, fare ve sıçanda yapılan deneme nakillerinde başarı sağlandı. Kadavradan bağışların alınması sonrası insanlar üzerinde de nakiller başlayacak.

TÜRKİYE'NİN 3 BOYUTLU HARİTASI ÇIKARILACAK



Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yerleşim alanlarının 3 boyutlu haritasının çıkarılmasına yönelik projenin başlatıldığını açıkladı.

16. ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR



16. Eskişehir Film Festivali başlıyor / Eskişehir Film Festivali izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Yönetmenlerin ve usta sinemacıların da söyleşiler yaptığı etkinlik, büyük bir önem taşıyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK MOZAİK MÜZESİ HATAY'DA AÇILIYOR



Hatay’da yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olmaya aday olan Hatay Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerine kapılarını bu yıl içerisinde açacak.

ANADOLU ATEŞİ 2014 SEZONUNU AÇTI



Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2014 sezonunu Antalya’da 5 bin kişilik seyirci önünde açtı.