2 Nisan 2010 Cuma

TÜRKİYE'NİN İLK CAZ OKULU AÇILDI

Türkiye'nin ilk caz okulu olan Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Ana Sanat Dalı'nın açılış galası, Melis Sökmen'in verdiği konserle yapıldı.

METİN ŞENTÜRK ARTIK DÜNYANIN EN HIZLISI

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, dünya hız rekorunu kırdı. Görme engelli İngiliz Mike Newman'a ait 284 kilometre hızı geçen Şentürk, gözyaşlarına hakim olamadı.

BURSA, DÜNYA TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ'NDE

Restorasyon projeleriyle kentteki birçok tarihi yapıya yeniden hayat vererek turizme kazandırılmasını sağlayan belediyenin "Dünya Tarihi Kentler Birliği"ne 1 Ekim 2009'da yaptığı üyelik başvurusu kabul edildi.       

KİMYASAL İÇERMEYEN TOZ DETERJAN

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmanın ürettiği atomize toz deterjan çevreci özelliği ile dikkati çekiyor. Kimyasal içerikli olanlardan daha etkin temizleme gücüne sahip olduğu belirtilen deterjan, zeytinyağı ve defne yaprağından üretildiği için çamaşırlara ayrıca yumuşatıcı kullanmak da gerekmiyor.

Türk Patent Enstitüsü'nden patenti de alınan bu üründe yüzde 100 yerli hammadde kullanılıyor. Çamaşırlar bu ürünlerle yıkandığında makinede kireçlenme de oluşmuyor.

AĞRI'DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Nezahat Çeçen Konferans Salonu'nda düzenlen kan bağışı sonuçlandı. Yaklaşık bir hafta süren kampanya sonucunda 162 ünite kan toplandığını açıklayan Türk Kızılay Ağrı Şubesinin Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Deniz, öğrencileri duyarlılıklarından dolayı tebrik etti. Bunun tüm insanlara örnek olmasını temenni eden Deniz "Amacımız hastanelerde kan problemi yaşanmasını ortadan kaldırarak Ağrı, Iğdır, Hakkari, Van, Muş ve Bitlis bölgemizin kan ihtiyacını gidermektir. Bağışta bulunanlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HABER X

SUUDİLERDEN ELAZIĞ'A 25 OKUL

Ankara'ya ziyaret etmekte olan Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim Abdulaziz Al-Assaf ve beraberindeki heyet ile görüşmelerde bulunan Bakan Şimşek, Suudi Arabistan Kalkınma Fonu'nun Elazığ deprem bölgesine yardım kararı aldığını söyledi.

Şimşek, bu çerçevede 6 büyüklüğünde depreme maruz kalan Elazığ'da, Kalkınma Fonu tarafından 25 okul yaptırılacağını belirtti.

Elazığ'da inşa edilecek okullarla ilgili yer tespit çalışmalarına da hemen başlanıldığı öğrenildi.

NTVMSNBC – AA

İDİL BİRET CHOPIN ANISINA ÇALACAK

Devlet Sanatçısı İdil Biret, Chopin’in 200. doğum yılı nedeniyle bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde bir konser verecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, sanatseverleri ünlü besteci Frederic Chopin’in 200. doğum yılı nedeniyle düzenlenecek konserde bir araya getirecek. Bugün saat 20.30’da gerçekleştirilecek konserde, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret sahne alacak. Şef Viladimir Lungu’nun yöneteceği konserde sanatçı, Frederic Chopin ve Wolfgang A.Mozart’ın eserlerini seslendirecek.

TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından AYGAZ ve OPET sponsorluğunda düzenlenen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nin biletleri 3 Nisan Cumartesi günü satışa çıkıyor.

TARİHİ MISIR ÇARŞISI YENİLENECEK

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 350 yıllık tarihi boyunca her derde deva olan kurutulmuş bitkilerin, çeşit çeşit otların ve yüzlerce tür baharatın buluştuğu Mısır Çarşısı'nın restorasyonu için ilk adımı attı. Çarşının restorasyonu, rölöve ve restitüsyon projelerinin koruma kurulunca onaylanmasının ardından başlayacak.

'İLAÇ' GİBİ GELECEK

Avrupa’nın en büyük ilaç şirketi Fransa merkezli Sanofi-Aventis, Türkiye’yi üretim üssü olarak seçti. Geçen yıl Türkiye’de Zentiva ile birleşen şirket, Lüleburgaz’daki fabrikasında yılda 20 milyon kutu antibiyotik etken maddesi üreterek, 29 ülkeye ihraç edecek.