25 Nisan 2014 Cuma

GOOGLE MAPS’TE ZAMAN YOLCULUĞU



Google’un haritalar uygulaması Street View, yeni geliştirdiği bir özellikle sokak ve mahallelerin bugunüne ve 7 yıl önceki halini sunarak zaman içinde kadar değiştiğini gözler önüne seriyor.

KABLOSUZ ŞARJDA BÜYÜK DEVRİM



Kore'de bir grup bilim insanı, bir odanın diğer ucundaki 40 adet akıllı telefonu, kablosuz enerji iletimi sayesinde şarj etmeyi başardılar. Korelilerin kullandığı sistem, 2007'de MIT tarafından geliştirilen CMRS sisteminin bir benzeri.

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜLERİ OPERA SAHNESİNE TAŞINIYOR



Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından düzenlenecek "Senfonik Neşet Ertaş Türküleri" konserinde merhum sanatçıya ait eserler, opera sahnesine taşınacak.

WARHOL'UN DAHA ÖNCE GÖRÜLMEMİŞ ESERLERİ BULUNDU



Çağdaş sanatın en önemli isimlerinden, pop-art'ın kurucusu Andy Warhol'un 29 yıl önce sanal ortamda yaptığı çalışmalar ortaya çıktı. Eserler, Commodore firmasının Amiga bilgisayar reklamı için Warhol'a sipariş ettiği resimlerden oluşuyor.

HABABAM MÜZE!



Türk sinemasının klasiklerinden, Rıfat Ilgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan 'Hababam Sınıfı'nın çekildiği Adile Sultan Kasrı'ndaki sınıf müzeye dönüştürüldü.

KÖYLERDE ÇÖP KALMAYACAK



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yurt genelinde çevre seferberliği başlattığı açıklandı. Hazırlanan proje çerçevesinde köylerde çöp kalmayacağı belirtilirken, ilk uygulamanın ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katıldığı programla dün Niğde'de başladığı hatırlatıldı.