8 Nisan 2014 Salı

100%FEST MÜZİĞİN DEVLERİYLE ŞEHRİ SALLAMAK İÇİN GELİYOR!



"100%FEST" yazın ilk büyük festivali olarak 6/7 Haziran tarihlerinde rock, alternative, live electronic ve indie gibi popüler müziğin farklı türlerinden dev isimlere yer vererek katılımcılarına muhteşem bir müzik deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

VAN'DA150 BİN ÇOCUK AŞILANIYOR



"İki Damla Aşı, Dökülmesin Gözyaşı" kampanyası çerçevesinde Van'ın Tuşba ilçesi 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde, 2 damla polio aşısı start aldı. Bu kapsamda Van'da 150 bin çocuk aşılanacak.

FATİH SULTAN MEHMET, ROMA’DA



İtalyan operasında Romantik dönemin öncülerinden Rossini’nin, prömiyerinin yapıldığı Napoli San Carlo Tiyatrosu için hazırladığı ’II. Mehmet Operası’, Roma’daki tarihi Opera Tiyatrosu Costanzi sahnesinde yeniden hayat buldu.

WHATSAPP'TA SESLİ GÖRÜŞME DEVRİ BAŞLIYOR!



Kullanıcılara şu an sadece ücretsiz mesajlaşma hizmeti sunan WhatsApp önümüzdeki haftalarda sesli görüşme özelliğine kavuşacak. Popüler mesajlaşma uygulamasına sesli görüşme desteğinin kazandırılacağı MWC 2014 etkinliğinde bir basın toplantısı düzenleyen WhatsApp’ın kurucularından Jan Koun tarafından bizzat açıklanmıştı.

TELEFONUNUZ ARTIK 30 SANİYEDE ŞARJ OLACAK!



Akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri olan kısa şarj ömrü tarihe karışacak gibi; zira İsrail merkezli bir şirket telefonları 30 saniyede şarj eden bir şarj cihazı geliştirmeyi başardı.

İSPARK ARTIK CEPTE



İstanbul’da sürücüleri otopark arama derdinden kurtarmak amacıyla BELBİM ile ortaklaşa çalışma başlatan İSPARK hazırladığı cep telefonu uygulamasını hizmete sundu. Uygulamayı kullanan vatandaşlar bulundukları noktaya en yakın otoparkları tespit edip navigasyon özelliği ile otoparka rahatça ulaşabilecek.

DENİZ DALGASINDAN ELEKTRİK ÜRETİMİ



Türk mühendis Yalçın Güneş, Ankara'da enerji teknolojileri üzerine kurduğu şirketi ile deniz dalgalarından elektrik üretimi gerçekleştirdi. İlk test çalışmasını 2011'de Akçakoca'da denize indirdiği cihazıyla yapan Güneş, o tarihte saatte sadece 1,5 kilovat elektrik üretebildi. Cihazını daha da geliştiren Yalçın Güneş, bugün saatte 100 kilovat elektrik üretme kapasitesine ulaştı.