28 Şubat 2011 Pazartesi

ONKOLOJİDE YENİ BİR ÇAĞ AÇILIYOR

Kanserle savaşta yüz güldüren son gelişme; tümörün gen haritasını çıkaran ve bu haritaya göre en etkili tedaviyi seçme imkânı sunan oncotype DX testiyle ilgili. Bir süredir meme kanserinde kemoterapiye gerek olup olmadığını belirleyen ve doğru hastaya doğru ilacın verilmesini sağlayan test artık kalın bağırsak kanserinde de kullanılacak. Bir diğer önemli gelişme ise kanserli hücreleri öldürmede çok daha etkili olan yeni ilaçlar.

VENEDİK KARNAVALI BÜTÜN İHTİŞAMIYLA BAŞLADI...

İtalya'nın Venedik kenti yine renkli görüntülere sahne oluyor. Kentteki festival başladı. Festivalin açılışında da her yıl olduğu eski adıyla 'Türk Uçuşu' yeni adıyla, 'Melek Uçuşu' gösterisi vardı.

SPIRIT'TE "SİYAH KUĞU" RÜZGARI ESTİ

ABD'de "Bağımsız Film Oscarları" olarak tanımlanan Spirit Ödüllerinin 26.'sı sahiplerini buldu. Oscar Ödüllerinin dağıtılmasından bir gün önce verilen "Spirit"e bu yıl Natalie Portman'ın başrolünü oynadığı "Black Swan" filmi damgasını vurdu.

PROTEZ BACAKLA DÜNYA VÜCUT ŞAMPİYONU OLDU

Trafik canavarına henüz 17 yaşındayken bacağını kurban veren Tolga Murat Balıkçı, azmiyle büyük bir başarı öyküsüne imza attı.

KAMPÜSLER DUMANSIZ OLACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile ulusal öğrenci konseyi işbirliğinde geliştirilen 'Dumansız Kampüs' projesiyle, 1 Mart 2011'den itibaren üniversitelerin kampüslerinde sigara kullanımının önüne geçilmek amacıyla çalışma başlatılacak.

KEY LİSTELERİ AÇIKLANDI

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ,Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemesi yapılacak hak sahiplerinin listesini açıkladı.

MİLLİ KÜTÜPHANE'DE TAŞ PLAKLAR ERİŞİME AÇILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Milli Kütüphane'nin arşivindeki 4 bin 500 taş plak, intranet ağı üzerinden vatandaşların ve araştırmacıların erişimine açıldı. Arşivde, Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku, Kenan Evren'in sesinden 12 Eylül 1980 ihtilal bildirisi gibi çok sayıda ilginç örnek yer alıyor.

OSCAR'LAR SAHİPLERİNİ BULDU. İŞTE KAZANANLAR

83. Oscar Ödül töreni Los Angeles'ta düzenlenen muhteşem törenle sahiplerini buldu. Oscar'a 12 dalda aday olan 'The King's Speech' En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alarak geceye damgasını vurdu. En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını ise Natalie Portman aldı.

MİGREN HASTALARINA YENİ UMUT

Davranış Bilimleri Enstitüsü (DBE) Yetişkin ve Aile Psikolojik Danışmanlık Merkezi Çift ve Aile Terapisti Şirin Hacıömeroğlu, travma sonrası stres bozukluklarının tedavisinde kullandıkları “EMDR” (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) yöntemiyle, migren hastalarının sorunlarını hafiflettiklerini bildirdi.