12 Ağustos 2013 Pazartesi

OTİZMİN ERKEN TEŞHİSİ İÇİN KAN TESTİ GELİŞTİRİLDİ



Otizmin, 1 yaşından itibaren teşhis edilebilmesini sağlayan kan testi geliştirildi.

SABANCI VAKFI'NDAN GENÇLERE DESTEK



Gençlerin eşit fırsatlardan yararlanması ve onların topluma aktif katılımları için ortamlar yaratılmasına yönelik çalışmalar yürüten Sabancı Vakfı , 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajda, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı gençlerin bugünün ve geleceğin mimarları olduğunu söyledi.

ORSON WELLES’İN KAYIP FİLMİ BULUNDU



Efsane aktör ve yönetmen Orson Welles’in 75 yıl önce çektiği ve evinde yandığı düşünülen kayıp filmi gün yüzüne çıktı. Film, 9 Ekim’de İtalya’da bir festivalde gösterime girecek.

FITIK ARTIK PROBLEM OLMAYACAK



İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan Buğra Dönmez (23), bel fıtığı sebebiyle genç yaşta büyük sıkıntılar çekti. Final sınavlarında daha fazla artan ve mezun olduktan sonra yataktan kalkamayacak duruma gelen Dönmez, internetten rastladığı maniplasyon (elle tedavi) sayesinden fıtıktan kurtularak, tekrar eski günlerine geri döndü. Genç yaşta günün 20 saatini yatakta yatmak zorunda kalan Buğra, 1 ay süren maniplasyon tedavisi ile fıtıksız bir hayata başladı.

SONSUZ ŞÜKRAN KÖYÜNDE SANATÇILAR BULUŞMASI



Sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran köyünün kurulu bulunduğu Çavuş beldesinde, bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.

CIVATA VE SOMUNU ORTADAN KALDIRAN TEKNOLOJİ



Türkiye'ye 500 milyon dolar yatırım kararı alan Amerikalı 3M geliştirdiği akrilik köpük bant sistemiyle, cıvata ve somun kullanımını ortadan kaldırıyor.‘Cırt cırt' bant şeklindeki ürün bir araçta ortalama 5 kg'lık ağırlık azaltıyor. Yani bir ağaç kurtuluyor.

KOSOVA’DAKİ TARİHİ CAMİ İBADETE AÇILDI



Bursa Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’dan 64 yıl önce fethedilen Kosova’nın Kaçanik kentinde 1594 yılında yaptırılan Sinan Paşa Camii’ni ilk günkü orijinalliği ile yeniden ibadete açtı.

İSTANBUL TRAFİĞİNE TELEFERİKLİ ÇÖZÜM



İstanbul'un kronik hale gelen trafik meselesini çözmek için metrobüs, metro gibi toplu taşıma sistemlerini devreye sokan Büyükşehir Belediyesi, bu halkaya şimdi de teleferiği ekliyor. İki kıtayı birbirine bağlayacak teleferik hattıyla ilgili çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı.

‘BAL GİBİ’ TEDAVİ EDİYOR



İngiltere’nin Hampshire kontluğunda bulunan Hampshire Hastaneler Ulusal Sağlık Servisi Sağlık Vakfı’ndan bilim insanları yaraları ve enfeksiyonları iyileştiren Surgihoney adında “süperbal” üretti.