28 Şubat 2013 Perşembe

BLUR ONE LOVE'A GELİYOR



20 – 21 – 22 Haziran 2013 tarihlerinde, üç gün sürecek Efes Pilsen One Love Festival 12’nin ana gruplarından biri ise yaklaşık 25 yıldır alternatif rock dünyasının en önemlileri arasında yer alan İngiliz grup, Blur. Britpop’un efsane ismi Blur, Efes Pilsen One Love Festival 12 kapsamında 21 Haziran’da Türkiye’deki müzikseverlerle buluşacak.

KIPLING'İN KAYIP ŞİİRLERİ BULUNDU



Nobel ödüllü İngiliz şair ve yazar Rudyard Kipling'in yayımlanmamış eserleri ortaya çıkarıldı.

ÜNLÜLER HAYAT VERMEYE ÇAĞIRDI



Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak için Memorial Sağlık Grubu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen “Hayat Ver” isimli sosyal sorumluluk projesi, Türkiye’nin ünlü isimlerini bir araya getirdi.

MEDİCAL PARK'TAN "DUMANSIZ HASTANE" PROJESİ



Medical Park Samsun Hastanesi “Dumansız Hastane Projesi” kapsamında hastane personeline, hasta ve hasta yakınlarına fagerström nikotin bağımlılık testi ve karbonmonoksit ölçümü yaptı.

''TAVUK TÜYÜ'' İLE UÇURACAK PROJE



Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Tuğrul Seyhan'ın, tavuk tüyü lifini karbonize ederek, elde edilecek malzemeyle uçak kanatlarını ve uçağın gövde kısmını sağlamlaştırılması için yaptığı ''Membran Destekli Vakum İnfüzyon Tekniği Kullanarak Karbon Elyaf / Karbonize Edilmiş Tavuk Tüyü Lifi Modifiyeli Epoksi Kompozitlerin Üretimi'' isimli projesi, TÜBİTAK tarafından onay aldı.
Doç. Dr. Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin ana maddesinin karbonize edilmiş tavuk tüyü lifi olduğunu kaydetti.

ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİNİN KAPASİTESİ ARTIRILIYOR



Şanlıurfa’da, Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin kapasitesinin artırılması konusunda Vali Celalettin Güvenç başkanlığında bir çalışma başlatıldı.