20 Eylül 2010 Pazartesi

205 FİLM ÜCRETSİZ GÖSTERİLECEK

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 17’ncisi organize edilen ve yarın başlayacak ‘Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde 20-26 Eylül tarihleri arasında 205 film, 442 kez sinemaseverlerin izlenimine ücretsiz sunulacak. Dünya sinemasına damgasını vuran ödüllü filmlerin de yer aldığı gösterimler Cinebonus, Arıplex Cemalpaşa, Arıplex Reşatbey Metropol sinemaları ile Adana Kültür Sanat Merkezi’nde (Tarihi Kız Lisesi binası) yapılacak.

KANSERİN İLACI EVDE SAKLI!

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Akman, evde mayalanmış yoğurdun, kanser ve diğer hastalıklara karşı korumada piyasada satılan yoğurtlardan daha etkili olduğunu bildirdi.

AKILLI OTOMOBİLLER HAYAT KURTARACAK

İletişim ve sensör teknolojilerinin entegrasyonu, akıllı ve yarı bağımsız hareket edebilen otomobilleri hayatımıza sokuyor.

GÜLSÜM TATAR'DAN ALTIN MADALYA

Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nda 64 kiloda mücadele eden milli boksör Gülsüm Tatar, finalde Rus rakibini yenerek altın madalya kazandı.

ARKEOLOGLARDAN 4 BİN YILLIK KEŞİF

Perulu arkeologlar, 4 bin yıllık 2 tören alanı buldu.

El Comercio gazetesindeki haberde, Bracamoro kültürüne ait olan tören alanlarının, ülkenin kuzeyinde tropikal Cajamarca bölgesindeki ormanlık arazide bulunduğu belirtildi.