28 Ekim 2013 Pazartesi

ŞARKILAR 90'INCI YIL İÇİN GELECEK



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı rock'tan klasiğe farklı kulvarlardan sanatçıların ücretsiz konserleriyle kutlanacak. İşte 'bayramlıklar'...

İSTANBUL KİTAP FUARI BAŞLIYOR



32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 650 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 300 etkinlik ve yüzlerce imza günüyle 2-10 Kasım'da Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne kitapseverlerle buluşacak.

FRANKFURT'TA TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ



13. Frankfurt Türk Film Festivali, Almanya'nın Frankfurt şehrinde başladı. Festival'in açılış gecesinde yönetmen Osman Sınav ile oyuncular Cihat Tamer ve Damla Sönmez'in katılımıyla "Uzun Hikaye" adlı film gösterildi.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NDEN GÜNLÜK SÜT



Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi, uygulama çiftliklerinde üretilen peynir, süt, yoğurt, yumurta ve sucukları artık marketlere de satacak.

DİJİTAL TEKNOLOJİNİN KALBİ İSTANBUL'DA ATACAK



Dijital teknoloji ve Telekom sektör liderleri, İstanbul'da düzenlenecek WEBİT Kongresi'nde bir araya gelecek.

BARAJ SULARINA KARŞI BİTKİ TÜRLERİ KORUNACAK



Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) arasında yapılan ortak protokol çerçevesinde ülke genelinde baraj suları altında kalacak ekonomik değeri olan ya da risk altında bulunan bitkiler tespit edilerek su tutma öncesinde uygun habitatlara taşınarak kurtarılacak.