9 Nisan 2013 Salı

GÖRME ENGELLİLERE ÖZEL BASTON



Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde 7’nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Muhammet Oran, otomobillerdeki park sensörünü kullanarak görme engelliler için akıllı baston yaptı. Bir cisme yaklaşıldığında sinyal veren baston görme engellilerin ilgi odağı oldu.

NERO'DAN FOTOĞRAFÇILARA ÖZEL DONANIM



Nero, fotoğrafçıların hoşuna gidecek bir ürünle ‘anı yakalamanın’ keyfini yaşatmak istiyor. Nero Trigger, fotoğrafçıların hoşuna gidecek birçok ilginç özelliğe sahip. Bunlardan bir tanesi, yıldırım düşmelerini, havai fişek patlamalarını ve gökte beliren ani parlamaları fark ederek anında yakalayan ‘Lightning’ modu. Lightning, ortama göre 1 ile 99 arasında hassaslık ölçüsüne sahip ayar bulunduruyor ve fotoğraf makinesinin ani değişimleri yakalamasını sağlıyor.

KÜBA'NIN EFSANEVİ PİYANİSTİ İSTANBUL'A GELİYOR



Küba müziğinin günümüzdeki en popüler isimlerinden Roberto Fonseca, 20 Nisan Cumartesi gecesi İstanbul’a geliyor.

BU FESTİVAL ÇOCUKLARA!



Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı işbirliğiyle bu yıl onuncu kez düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali 15, 16, 17 Nisan tarihlerinde Adana ’da; 25, 26 ve 27 Nisan tarihlerinde ise Mersin’de gerçekleşiyor. Küçük sinemaseverlerin ebeveynleriyle birlikte filmleri ücretsiz olarak izleyebileceği festivalde gösterimler, Adana’da Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, Mersin’de ise Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek.

ONUR KONUĞU TÜRKİYE!



Dünyadaki dağ filmleri festivallerine öncülük eden Trento Film Festivali'nin bu yılki onur konuğu Türkiye oldu.

TIKARAM İLK KEZ İSTANBUL'DA!



İngiliz pop-folk şarkıcısı Tanita Tikaram, 19 Nisan Cuma akşamı, İstanbul Ghetto sahnesinde olacak.