28 Temmuz 2010 Çarşamba

KANSER TEDAVİSİNDE NANO TEKNOLOJİ MUCİZESİ

Maddeyi atomik ve moleküler seviyede kontrol eden nano teknoloji ile kanserin erken teşhisi ve kişiye özel tedavisi için yürütülen çalışmalar umut veriyor.

Emory Kanser Nano teknoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Shuming Nie, son araştırmasında nadir kanser hücrelerini tespit etmeyi başardı.

"YAYA HAKLARI"

Büyük şehirlerde "yaya" olmak özel bir beceri gerektiriyor... Olmayan ya da bozuk kaldırımlarda yürüme becerisi, üzerinize üzerinize gelen arabalardan kaçma yeteneği gerekiyor... Yayaların hakları için artık bir dernek var.

SAY VE BORUSAN FİLARMONİ'DEN GÖRKEMLİ KONSER

Borusan Filarmoni Orkestrası, dünyanın en köklü müzik festivallerinden biri olan ve 90. Yaşını kutlayan Salzburg Festivali'nin açılışında görkemli bir konser verdi.

1 MİLYON KİŞİ MESLEK ÖĞRENECEK

TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB ETÜ arasında imzalanan protokol ile istihdamı artırmaya yönelik hayata geçirilen ''BECERİ 10'' projesi Antalya'da da uygulanacak.      

HALKALI'YA 30 BİN KİŞİLİK SANAT MERKEZİ

Küçükçekmece Belediyesi, son yılların en büyük projesine imza attı. Türkiye'nin en büyük sanat merkezinin yapımı için proje çalışmalarını aylardır sürdüren belediye, yılsonunda ihaleye çıkıyor. 'Avrasya Gösteri Merkezi' adıyla hazırlanan ve 2 yıl sonra tamamlanması beklenen proje, Türkiye'nin en büyük sanat merkezi olmasının yanı sıra tarihi ve modern mimariyi de bir arada bulundurma özelliğini taşıyor.

VERGİ GÜNDEMİ ARTIK CEPTEN TAKİP EDİLEBİLECEK

Danışmanlık firması Deloitte Türkiye'nin yeni vergi bilgilendirme platformu cep.verginet.net mobil web sitesi sayesinde profesyoneller artık vergi alanındaki tüm sıcak gelişmelerden anında haberdar olabiliyor. Uygulamayla vergi haberleri ve vergi gündemi cep telefonlarından izlenebiliyor.

ANNE ŞEVKATİ STRESTEN KORUYOR

Annenin doğumdan sonraki ilk aylarda bebeğine gösterdiği şefkat, bebeğin yetişkin hale geldiğinde sorunlarla daha iyi başa çıkmasını sağlıyor, stres ve hastalıklardan koruyor.

KAMERUN İLE VİZE RESMEN KALKTI

Türkiye ile Kamerun arasındaki vizenin karşılıklı kaldırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.