5 Haziran 2013 Çarşamba

TAKSİM ŞÖLEN ALANINA DÖNDÜ



Taksim Gezi Parkı'nda eylemler 8. gününde şölen havasında devam ediyor. Devletin zirvesinden gelen mesajların ardından Taksim ve Gezi Parkı'nda toplanan kalabalık, çeşitli aktiviterlerle bekleyişlerini sürdürüyor. Hareketliliğin akşam saatlerinden itibaren artmaya başladığı Gezi Parkı'nda çeşitli müzik grupları sahne alırken, katılımcılar zaman zaman davul-zurna eşliğinde halay çekiyor, dans ediyor.

'GEZİ' KAMPANYASINA REKOR BAĞIŞ



"Gezi" eylemlerinin yapılma nedenlerini tüm dünyaya duyurmak için üç aktivist bir kampanya başlattı. Amaç New York Times ve Washington Post'a tam sayfa ilan vermek. İlan için 53 bin dolar gerekiyordu ama bağışlar şimdiden 78 bin dolara ulaştı.

MECLİS MECBUREN ÇEVRECİ



Gezi Parkı’ndan tüm ülkeye yayılan eylemler üzerine, çevrecilerin ve muhalefetin büyük tepki gösterdiği Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın görüşmeleri askıda. Meclis Genel Kurul gündeminde bulunan tasarının görüşmeleri, yeniden değerlendirme yapmak üzere ertelendi.

KADIKÖY, KURBAĞALIDERE VADİSİ İÇİN HALKA GİDİYOR



Kadıköy Belediyesi, içinde Kuşdili Çayırı, Salı Pazarı, Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Kadıköy Belediyesi hizmet binası, itfaiye, Yoğurtçu Parkı ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nın da yer aldığı Kadıköy Kurbağalıdere Vadisi’nin yeniden projelendirilmesi için Fikir Projesi Yarışması açtı. Yarışma başvuruları 29 Ağustos’ta bitecek.

FAZIL SAY TENCERE, TAVA ÇALDI



Ünlü piyanist Fazıl Say, İzmir Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konser öncesi tencere, tava çaldı.

13. AFYONKARAHİSAR CAZ FESTİVALİ



3-9 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 13. Afyonkarahisar Caz Festivali, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası’nın (TÜRKAY) verdiği konserle başladı.

KART SAHTEKARLIĞINA KARŞI YENİ GÜVENLİK



SmartSoft, bankacılık kart işlemlerindeki bilgi hırsızlığına karşı Daphne Fraud yönetim sisteminin yeni yazılımını geliştirdi.