28 Şubat 2010 Pazar

VEDA’YA KOŞTULAR

Zülfü Livaneli’nin yazıp yönettiği “Veda” filmi vizyona girdiği ilk 2 günde büyük ilgi gördü.

227 kopya ile 400 salonda cuma günü vizyona giren Veda, şimdiden çok konuşulmaya başladı. Filmi izleyenler, en çok Ata’nın ölüm sahnesiyle, Fikriye Hanım’ın intihar sahnesinden etkilendiklerini söyledi.

Zülfü Livaneli’nin Atatürk’ün yaveri Salih Bozok’un anılarından yola çıkarak senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği ’Veda’ya, sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. Filmdeki duygusal sahnelerden çok etkilenen izleyicilerin çoğu salonda gözyaşlarına hakim olamadığını söyledi.

VATAN

"CESAR" SİNEMA ÖDÜLÜNÜ "PEYGAMBER" ALDI

  
Fransa'nın en prestijli sinema ödüllerinden "Cesar"da büyük ödülü, yönetmenliğini Jacques Audiard'ın yaptığı "Un Prophete" (Peygamber) filmi aldı.

"Cesar" gecesinde "Un Prophete", Audiard'a en iyi yönetmen, Tahar Rahim'e de en iyi aktör ve ödülünü kazandırırken, en iyi kadın oyuncu ödülünü "La journee de la jupe" filmindeki rolüyle Isabella Adjani elde etti.

TOKİ'DEN MÜTHİŞ FIRSAT

TOKİ, aldığı konut ve işyerinin borcunu erken ödeyeceklere büyük fırsat sunuyor. Peşin ödemeye yüzde 20, 3 taksite ise yüzde 17 indirim yapılıyor Toplu Konut İdaresi (TOKİ), hem nakit ihtiyacını karşılamak, hem de borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar için 'erken ödeme indirimi' başlatıyor. 22 Mart'ta başlayacak uygulamada, erken ödeyenlerin borcunda, peşin ödemede yüzde 20, 3 taksitte ödeme halinde yüzde 17 indirim yapılacak. TOKİ'den 2008 sonuna kadar konut ve işyeri alan, geri ödemeleri devam eden 132 bin 890 konut ve işyeri sahibi uygulamadan yararlanacak.

Vadesi 12 aydan daha az kalan projeler, kampanya kapsamı dışında bırakıldı. TOKİ'nin, 2008 sonuna kadar sattığı yaklaşık 133 bin konut ve işyeri nedeniyle, hak sahiplerinden 5.8 milyar lira alacağı bulunuyor. İdare, nakit ihtiyacını gidermek amacıyla, zaman zaman erken ödeme indirimi yaparak, 10-15 yılda tahsil edebileceği tutarların bir bölümünü kısa sürede topluyor. Erken ödemeden yararlanmak isteyenlerin, 22 Mart-19 Nisan arasında, satışa aracılık eden bankalara başvurmaları gerekiyor.

TAKVİM

12 YILDAN SONRA...

Bitlis merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde yaşayanlar, ilk defa okula kavuşmanın sevincini yaşıyor. İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, uzun yıllar sonra köydeki öğrenci ve velilerin, kapılarının önünde bir okula kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

ADANA'YA DOĞALGAZ MÜJDESİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kent halkının bir an önce doğalgaza kavuşmasını istediklerini belirtti.       

Başkan Durak'ın, ''Doğal gaz çalışmalarını durduran Aksagaz Şirketi'nin mukavelesi feshedilmeli'' şeklinde açıklama yapmasının ardından Holding Genel Koordinatörü Hasan Bozkurtel ile Doğalgaz Koordinatörü Yaşar Aslan'ın Durak'ı makamında ziyaret ettikleri belirtildi.      

Bozkurtel ve Aslan'ın, pürüzlerin çözüldüğünü, doğalgaz çalışmalarına en kısa sürede yeniden başlayacaklarını söyledikleri ifade edildi.