4 Şubat 2014 Salı

İSTANBUL'A YENİ METRO



İstanbul'a 25 km uzunluğunda yeni bir metro hattı geliyor. 2017 yılında açılması planlanan metro hattı, Bakırköy-Beylikdüzü arasında hizmet verecek. Projenin metrobüs yoğunluğunu büyük oranda azaltması bekleniyor.

BASIN MÜZESİ’NDE ULUSLARARASI KARİKATÜR YARIŞMA SERGİSİ



Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen serbest konulu 30. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde 4 Şubat 2014 Salı günü saat 11.00’de halkın izlemine açılıyor.

YAPI KREDİ YAYINLARI'NDAN İKİ YENİ OKUL ÖNCESİ KİTABI



Yapı Kredi Yayınları'ndan okul öncesi çocuklar için iki yeni kitap. Bekçi Amos'un Hastalandığı Gün, dostane çizimleriyle kalıplarla düşünmenin önüne geçmeyi anlatıyor. Zuzu Çöplükte ise çöp ile geri dönüşümlü malzeme arasındaki farkı eğlenceli bir macerayla öğretiyor.

DÜNYA KENTLERİNDE AT YILI COŞKUSU



New York'tan Sydney'e, Paris'ten Londra'ya dünyanın dört bir yanında yaşayan Çinliler Yılan Yılı'nı geride bırakarak At Yılı'na girişlerini festival tadındaki renkli sokak etkinlikleriyle kutladı.

80'LER EFSANESİ İLK KEZ TÜRKİYE'DE



80'li yıllarda 'İpek Yolu' belgeseline yaptığı müziklerle hafızalara kazınan Kitaro, 36 kişilik dev orkestrası eşliğinde 4 Mart'ta İstanbul'da.

GRAFEN SAYESİNDE İNTERNET 'HIZLANACAK'



IBM’e bağlı araştırmacılar, çok ince bir madde olan ve elektronik dünyasının ‘mucizevi’ maddesi olarak anılan ‘grafen’den yapılan genişmiş bir devreyi tanıttı. ‘Grafen’ devreleri sayesinde, mobil cihazlar eskisine oranla verileri çok daha hızlı bir şekilde iletebiliyor.