22 Ekim 2012 Pazartesi

SÜRYANİ EDEBİYATI TÜRKÇE’DE


Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Süryanilere ait yüzyıllık şiirleri Mardin Süryani Kadim Kırklar Kilisesi Ruhanisi Gabriel Akyüz’ün çevirisiyle Türkçeye kazandırdı.

ÜLKELER KANSERE KARŞI BİR ARAYA GELİYOR

Burdur'daki Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere, Lisinia Projesi kapsamında kanserojen maddeler ve kanser hastalığı konusunda bilgi veriliyor.

CEM ADRİAN YENİDEN İSTANBUL'DA

Cem Adrian; yeni albümü “Siyah Bir Veda Öpücüğü”nün tanıtım konserleri kapsamında yeniden İstanbul’da! Adrian; 30 Ekim 2012, Salı akşamı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak.

PERAKENDECİ DEPOSUNDAN YENİ ZEUGMA ÇIKTI!


İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bir perakende şirketinin depo olarak kullanacağı alanda yapılan sondaj kazısında milattan sonra 4’üncü yüzyıla ait antik Roma kenti ortaya çıktı. Yapılan kurtarma kazısı sonrasında “Batı’nın Zeugması” denebilecek zenginlikte mozaikler bulunduğunu belirten Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü, " Anadolu ’da kayıp kentlerin olduğu biliniyor. Yapılacak bilimsel çalışmalar sonucu belki bu kentin de hangi kayıp kent olduğu ortaya çıkacak" dedi.

NEW YORK'TAN ALTI PARLAK FİKİR

İstanbul her güne yeni bir dev projeyle uyanırken, 10 yıldır New York şehir planlamasından sorumlu Amanda Burden’ın anlattıkları son derece yol gösterici. Geçen hafta İstanbul’da bir sunum yapan Burden, 2000’den beri birçok projesinin yanında meşhur Times Meydanı ’nı trafiğe kapayarak masa-sandalyelerle doldurdu, park şeritlerini kaldırıp 250 kilometre korunaklı bisiklet yolu yaptı, terk edilmiş tren raylarının üzerinde ‘Highline’ parkını açtı. Burden, inşaat projelerinin mahallelerin kendine özgü karakter ve ölçeğini değiştirmemesi gerektiğine inanıyor, “Şehre tepeden değil kaldırımdan bakılmalı” diyor. New York’u 1930-1960 arasında kaba köprüler, otoyollar ve çirkin toplu konutlarla dolduran Robert Moses’ın aksine insan ve mahalle odaklı planlamanın sembolü Jane Jacobs’u örnek aldığını söylüyor.

ALKUMRU BARAJI'NA 100 BİN BALIK

Alkumru Baraj rezervuarına, 100 bin adet Pullu Sazan yavrusu salındı.