30 Temmuz 2012 Pazartesi

KUZEY KUTBU'NA BEATLES DESTEĞİ

Sanatçı Paul McCartney, Greenpeace'in Kuzey Kutbu için başlattığı kampanyayı destekliyor.

STEVIE WONDER VE FEIST MAÇKA'DA

İKSV’nin 40. yıl sürprizleri, yılın ikinci yarısında da devam edecek. 25 Ağustos’ta Miller eş sponsorluğunda gerçekleştirilecek Feist konserinin ardından, “Garanti Caz Yeşili” etkinlikleri kapsamında 14 Eylül’de gerçekleştirilecek Stevie Wonder konserleri, yılın en çok ses getirecek konserleri olmaya şimdiden aday.

750 YILLIK EV GÖRKEMİNE KAVUŞTU

İngiltere’nin Cornwall kentinde 1250'de inşa edilen 'Boconnoc' evi, restorasyon çalışması ile tarihin yükünü üzerinde atarak görkemli günlerine geri döndü.

CARETTA CARETTALAR İÇİN SAHİL TEMİZLİĞİ

Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü sahilinde yapılan çalışmada, 2013 Akdeniz Oyunları'nda görev yapacak koordinatör ekip, yavru caretta carettaların yumurtalarından çıkıp rahatça denize ulaşmalarının sağlanması amacıyla çevre temizliği yaptı.

KADIKÖY'E GÜZEL SANATLAR LİSESİ GELİYOR

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda Kadıköy yeni bir güzel sanatlar lisesine kavuşuyor. Adını cumhuriyet döneminin ünlü bestecisi Cemal Reşit Rey'den alan, Özel Cemal Reşit Rey Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 17 Eylül'de kapılarını eğitime açıyor.

GÖZLE YAZI YAZIMANIN YOLU BULUNDU!

Fransa’da Pierre ve Marie Curie Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmada optik illüzyonları araştıran bilim insanları göz kaslarını kullanarak yazmanın yolunu keşfettiler.

SABUNTAŞINDAN GÖZLERİ VAR

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Demirköprü Köyü yakınlarındaki Tel Tayinat höyüğünde bulunan Hitit Kralı II. Şuppiluliuma’ya ait heykel arkeologları heyecanlandırdı. Bugüne kadar Hitit kral mezarına Anadolu’da hiç rastlanmadı. Tel Tayinat Höyüğü’nde 1.5 metre yüksekliğindeki kral II.Şuppiluliuma’nın heykeli mezarı da burada mı sorusunu akıllara getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay yılın buluşu olarak değerlendirdiği heykel için “İlk defa bu gözlere sahip Anadolu’da bir heykele sahip olduk’’ dedi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Murat Süslü de, “Gözler genelde farklı malzemeden yapıldığı için düşüyordu ama bu heykelde sağlam çıktı’’ dedi.

SUYLA GELEN KARPUZ BEREKETİ

GAP çiftçisi, topraklarından yıllarca kazanamadığı parayı, sulamadan sonra almaya başladı. Yıllarca suya hasret kalmış ovaların suya kavuşmasıyla; tarla, bahçe ve sebze çeşitleri rekolte rekorlarını kırıyor. En çarpıcı örnek karpuzda yaşanıyor. Daha önce Çukurova'da yetiştirilip tüketiciye sunulan karpuzun yerini, GAP karpuzu aldı. GAP’ın suya açılan bölgelerinde ekolojik olarak yetişen GAP karpuzu Ortadoğu pazarlarına gönderilmeye başlandı.

KADIKÖY-KARTAL METROSUNUN İLK SEFER TARİHİ

Dünyanın en hızlı kazılan tüneli unvanına sahip 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metrosu Ramazan Bayramı'nda seferlere başlayacak.