9 Aralık 2010 Perşembe

İSTİKLAL MARŞI KAMULAŞTIRILDI

İstiklal Marşı'nın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan mali hakların konusunu oluşturamayacağına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

VAN'DA KALBİ DELİK HASTALARA İYİ HABER

Van'ın Edremit ilçesinde bölge hastanesi konumunda olan Yüksek İhtisas Hastanesi’nde, mayıs ayından itibaren delik kalp kapama ile kapak darlığı genişletme operasyonlarının anjiyo sistemi ile yapılmasıyla bölge halkı önemli bir sağlık hizmetiyle buluştu.

YİNE EN İYİ AQUAPARKLI OTEL SEÇİLDİ

Avrupa'nın en büyük su parklı oteli olan Kuşadası-Selçuk sınırındaki Pamucak'ta bulunan Aqua Fantasy Hotel'in, geçen yılın ardından bu yıl da 'Splash' kategorisinde Dünyanın En İyi Aquaparklı Hoteli seçildiği belirtildi.

İTÜ BİLİM MERKEZİ'NDE ELEKTRONİK VE ROBOT AKADEMİLERİ BAŞLIYOR

İTÜ Bilim Merkezi'nde 7 -10 yaş arası öğrenciler için hazırlanan Eğlenceli Elektronik Akademisi ve 11-14 yaş aralığına hitap eden Robot Akademisi ile geleceğin meraklı mucitleri  teknoloji ile tanışacak,  2 ay süren akademi boyunca eğlenceli uygulamalar yapma şansını yakalayacaklar.

FRIDA VE DIEGO İLK KEZ İSTANBUL'DA

Eserleriyle olduğu kadar, sıra dışı ve tartışmalı yaşamlarıyla fırtınalı ilişkileriyle ilgi çekerek, sinema ve edebiyat dünyasına da ilham veren, Meksika kültürüne damga vuran eserleriyle 20. yüzyılın efsane çifti haline gelen Frida Kahlo ve Diego Rivera'nın eserleri, Türkiye'de ilk kez Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde sergilenecek.

ADANA 13 KARE SANAT FESTİVALİ 13 ARALIK'TA

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Altın Koza şirketi tarafından düzenlenen ve Adana'nın ikinci büyük sanat etkinliği olan 13 Kare Sanat Festivali, 13 Aralık'ta başlıyor.

GOOGLE, AKILLI TELEFONDA HATALARINI KAPATTI

Google, kendi markasıyla piyasaya sürdüğü Nexus One’da yaşadığı hayal kırıklığını unutmak istiyor. Nexus S adını taşıyan yeni akıllı telefonu gerek donanımı gerekse yazılımıyla selefini aşıyor.