16 Ocak 2013 Çarşamba

SİNEMASEVERLER DİKKAT!



Trump Towers Mall, sömestr tatilinin de yaklaşmasıyla, tüm sinemaseverlere yılın ilk hediyesini vererek, bilet fiyatlarını düşürdü.

İSTANBUL MODERN’DE ‘MODERNLİK’ SERGİSİ



İstanbul Modern’in, Comite Colbert’in sponsorluğunda düzenlenen yeni sergisi “Modernlik? Fransa ve Türkiye’den Manzaralar” adlı serginin açılışı dün akşam gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Oya Eczacıbaşı, sergide Fransa ve Türkiye’den sanatçıların modernlik kavramına yaklaşımlarını yansıtan çalışmaların yer aldığına değinerek “Yirmi birinci yüzyılda modernliğin sorgulandığı sergi, köklü geçmişe sahip olan Türkiye ve Fransa kültürlerinin, tarih boyunca etkileşim içinde ortaklıklarını besleyerek, günümüze taşımayı amaçlıyor” dedi.

İNTERNETİN EN İYİLERİ BELİRLENDİ



Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Webrazzi Ödülleri’nde, toplamda 31 kategoride Türkiye’nin en iyileri seçildi.

KIRIKLARA ‘KEMİK YAPIŞTIRICI’



İsveçli bilim insanları, kırık ve çıkıkların tedavisini kolaylaştıracak bir buluşa imza attı. Yeni geliştirilen yapıştırıcı sayesinde, kırıklar lokal anesteziyle onarılacak ve hasta birkaç gün içinde normal hayatına geri dönebilecek.

DÜNYANIN İLK KİTAPSIZ KÜTÜPHANESİ AÇILIYOR



Halk kütüphanesi açmakla çok da orijinal bir iş yapmayacağını bilen ABD’li girişimci Nelson Wolff Steve Jobs’un biyografisini okuduktan sonra dünyanın ilk kitapsız kütüphanesini açmak için kolları sıvadı.