15 Mayıs 2010 Cumartesi

KÖK HÜCRE NAKLİ SORUNLARI İÇİN İYİ HABER

Hücresel Tedavi Derneği ve Sağlık Bakanlığı Kemik İliği Nakli Bilimsel Komisyon Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, kök hücre naklinden sonra gelişen ret sorununu hem önleyen hem de tedavi eden mezankimal kök hücre naklinin, yeni Sağlık Uygulama Tebliği ile geri ödeme kapsamına alındığını belirterek, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

'E-PASAPORT ÇAĞRI MERKEZİ' AÇILIYOR

Dışişleri Bakanlığı'ndan, yurttaşların e-Pasaport konusundaki bilgi taleplerini yanıtlamak üzere kurulan e-Pasaport Çağrı Merkezi'nin yarın hizmet vermeye başlayacağı duyuruldu.

JON SECADA ANKARA'DA

2 Grammy Ödüllü Jon Secada, 2009 yılında çıkardığı albümü Expressions albümü turnesi kapsamında Ankaralı müzik severlerle buluşuyor.

23 Mayıs 2010 Pazar günü saat 20.00’de Bilkent Odeon’da sahne alacak olan Secada’ya, piyanoda Jon Rose, davulda Jack Ciano, gitarda Lindsey Blair ve basta Javier Carrion eşlik edecek.

MUCİZENİN ADI RUBEN

Önceki gün Güney Afrika’nın Johannesburg kentinden havalanan ve Libya’nın Trablusgarp şehrine inmesine dakikalar kala düşen, 103 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından sağ çıkan tek yolcu ‘mucize çocuk’ Ruben hızla iyileşiyor. Doktorlar, Tilburg’lu Ruben van Assouw olduğu tespit edilen çocuğun dün konuşmaya başladığını ve yiyecek istediğini açıkladı. Ruben, iyileşmeye bu hızla devam ederse birkaç gün içinde ülkesine gönderilebilecek.

DA VINCI'NİN İSTANBUL HAYALİ GERÇEK OLUYOR


25 TL'YE TATİL

Antalya'nın Kumluca ilçesi Yazır köyü sınırları içerisinde yer alan, doğal güzelliğinin yanı sıra her gelir grubuna uygun tatil imkanı sunmasıyla da tercih edilen, 2200 yıllık liman şehri Olimpos'taki işletmelerde turizm sezonu öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı.

ANTALYA'DA TİYATRO ZAMANI

Bu yıl ilk kez düzenlenecek "Uluslararası Antalya Tiyatro Festivali" 17-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, 4'ü yabancı 4'ü yerli toplam 8 oyun ile 19 temsil yapılacak. Festival oyunları Haşim İşcan Büyük Sahne, Haşim İşcan Küçük Sahne ve Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Sahnesi'nde temsil edilecek. 

16 YAŞINDA DÜNYAYI TURLADI

Avustralyalı 16 yaşındaki Jessica Watson, 7 ayda tek başına tekneyle dünya turunu tamamlayarak, dünyayı tek başına durmadan ve yardımsız dolaşan en genç kişi oldu.

YUNANİSTAN’A VİZE MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan ziyaretinde vizelerin kaldırılmasına yönelik de önemli bir adım atıldı. Yunanistan, yeşil pasaporta vizeyi kaldırıyor. Yunan adaları için de birkaç günlük vize muafiyeti gündemde.

TÜRKİYE’DE İLK: KİTAPÇILARDAN ÖNCE TWİTTER’DA

Polisiye yazarı Ahmet Ümit’in 1 Haziran’da Everest Yayınları’ndan çıkacak olan yeni romanı 'İstanbul Hatırası'na Twitter’dan ulaşılabilecek.