3 Ekim 2012 Çarşamba

HAYVANSEVERLERİN ZAFERİ

Hayvanlarla ilgili köklü değişiklikler getirecek yeni yasa tasarısına yönelik tepkiler üzerine hükümet, düzenlemeyi gözden geçirme kararı aldı.

"DİŞ FIRÇALAMAK BUNAMA RİSKİNİ AZALTIYOR"

Kalifornia Üniversitesi’nde yapılan araştırma, düzenli diş fırçalama alışkanlığı olanlarda bunama sıklığının azaldığını gösterdi. Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Ortodontist Dr. Aylin Yalçın, “Dişlerinizi fırçalayarak geleceğe yatırım yapın” dedi.

PERA FEST'TE BU YIL ODAK SİNEMA

Dün başlayan İstanbul ’un disiplinlerarası festivali Pera Fest, bu yıl ağırlıklı olarak sinemaya odaklanıyor. 16 Ekim’e kadar sürecek festivalde İtalyan Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Antonioni Retrospektifi’, TÜRVAK’taki Metin Erksan ve Müşfik Kenter anısına yapılacak ‘Sevmek Zamanı’ gösterimi, Lush Kabare’deki Antalya Film Festivali jüri başkanı Istvan Szabo’yla söyleşi öne çıkan etkinliklerden bazıları. Ayrıca usta yönetmen Derviş Zaim ’in geleneksel sanatlardan esinlendiği üçlemesinden ‘Cennneti Beklerken’, ‘Nokta’ ve ‘Gölgeler ve Suretler’ 14 Ekim’de İstanbul Modern’de gösterilecek.

İLK BİRA DERGİSİ RAFLARDA

Türkiye ’de ilk kez bira kültürü ile ilgili bir dergi yayına başlıyor.

İPEK YOLU'NUN DANSI İSTANBUL'DA


Çağdaş Dans ve Performans Festivali iDANS'ın bu yılki programında, Doğu, Güneydoğu ve Orta Asya'nın çağdaş sahne sanat pratikleri var.

ENGELLİYE MIHLAMA FIRSATI

Altın ve mücevher sektörü temsilcileri, değerli taş ve madenlerin işlenmesinde engelli istihdamını artırmak için harekete geçti. ‘Mıhlama’ olarak adlandırılan pırlanta ve diğer değerli taşların mücevher üzerine yerleştirilmesi işleminin oturularak yapılan bir iş olmasından hareketle, tekerlekli sandalyede oturan, engellilere iş ve meslek edinme fırsatı sunulacak. Önümüzdeki günlerde ilgili bakanlar ve Meclis’teki siyasi partileri ziyaret etmeye hazırlanan sektör temsilcileri, yeni açıklanan teşvik paketinde 6’ıncı bölgeye verilen teşviklerin, değerli taş işlemeciliğinde engelli istihdam eden işletmelere verilmesini talep edecek.

PORTRENİN TARİHİ İSTANBUL MODERN'DE

İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde 3 Ekim 2012- 20 Ocak 2013 arasında yer alacak Bakış- Portre Fotoğrafının Değişen Yüzü başlıklı sergi, Bank of America koleksiyonundan seçilen 54 fotoğrafçının 72 yapıtı aracılığıyla portre fotoğrafının 160 yıllık geçmişine ışık tutuyor.  

PORTAKAL’DA GİŞELER 3 EKİM’DE AÇILIYOR!

Antalya Büyükşehir Belediyesi – Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında AKM Aspendos Salonu’nda gösterime girecek filmlerin bilet satışları başlıyor. AKM gişeleri 3 Ekim’de açılıyor.