29 Eylül 2010 Çarşamba

VAN, "NİSİ VE PİSİ" İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

"Nisi Dünyası" adlı proje kapsamında hazırlanan çizgi filmle 6 yaşındaki Nisa (Nisi) ile Van Kedisi Pisi, kenti tüm dünyaya tanıtacak.

CHRIS BOTTI, 8 EKİM'DE İSTANBUL'DA

Enstrümantal caz sanatçısı Chris Botti, bu yıl ilk kez düzenlenen ''Good Music In Town Volume 1 Festivali'' kapsamında 8 Ekimde Haliç Kongre Merkezi'nde konser verecek.

Botti, 8 Ekimde Haliç Kongre Merkezi'nde Fahir Atakoğlu ile birlikte ''My Funny Valentine'' parçasını düet olarak sunacak. Üç albümü birden Billboard Caz Albümleri Listesi'ne 1 numaradan giriş yapan Chris Botti'nin bugüne dek canlı kayıt ve performans yaptığı sanatçıların arasında Frank Sinatra, Sting, Josh Groban, Andrea Bocelli, Paul Simon, Joshua Bell, Joni Mitchell, John Mayer, Michael Buble ve Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler yer alıyor.

''Good Music In Town Volume 1'' kapsamında Ekim ayı sonunda 12 Grammy ödüllü dünyanın en ünlü caz piyanisti Herbie Hancock da İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

CUMHURİYET – AA

NEMRUT GÖLÜ'NE MÜKEMMELİYET ÖDÜLÜ

Avrupa Birliği (AB), Nemrut Gölü'nü "akustik turizmde Avrupa'nın 25 mükemmel destinasyonu" arasında gösterdi.

İSTANBUL, RENK AHENGİNİ BULUYOR

'Rengin Ahengi İstanbul Projesi' adı verilen proje kapsamında 180 bina, 8 köprü ve yaklaşık 70 bin metrekare dış cephe alanı yeniden düzenlenecek ve tarihî ahengine göre boyanacak. Ayrıca bu binalarda görüntü kirliliğine yol açan her türlü etken proje kapsamında ortadan kaldırılacak. Yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren proje için start dün verildi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ ZİRVESİ İSTANBUL'DA

Türkiye Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kongresi TIREC 2010, 28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek.

FACEBOOK CHAT, LIVE MESSENGER'A EKLENİYOR!

Facebook ile Microsoft'un ortaklığı sonucu, Windows Live hesabı üzerinde artık Facebook Chat özelliği de kullanılabilecek.

VAN'A HEMOTOLOJİ TEDAVİ MERKEZİ

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Hemotoloji Tedavi Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.