23 Aralık 2011 Cuma

TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Alanındaki en saygın ödüllerden sayılan ve 1977'den beri verilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Sedat Simavi Ödülleri bu yıl 9 dalda değer görülen gazeteci, sanatçı, yazın, spor ve bilim insanlarına bu gece The Marmara Taksim Oteli'nde düzenlenen törenle verildi.

KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ 4 FOTOĞRAFÇIYA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca her yıl verilen "Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"nün, bu yıl aralarında Ara Güler'in de bulunduğu 4 fotoğraf sanatçısına verilmesi kararlaştırıldı.

SEYŞELLER İLE VİZE KALKIYOR

Türkiye ile Seyşeller arasındaki vizeler karşılıklı olarak kalkıyor. Hint Okyanusu'ndaki yer alan Seyşeller, 115'in üzerinde adadan oluşuyor.

ŞİMDİ DE "KAĞIT PİL" GELİYOR

Sony'nin yeni geliştirdiği biyolojik pil, enzimler yardımı ile ağacın fiber yapısı içinde yer alan selüloz içinde depolanan glukozu parçalayarak çalışıyor.

ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDA "BİLİŞİM İPEK YOLU"

2012 yılını "Çin Kültür Yılı" olarak kutlayacak olan Türkiye çok sayıda etkinliğe hazırlanırken Çin'de de Türkiye'yi Çince tanıtan tek internet sitesi açıldı. "Bilişim Çağındaki Yeni İpek Yolu" olarak tanımlanan silktrek.com sitesi iki ülkenin tarihi, doğası ve kültürünün sanal ortamda yayınlanmasına katkı yapacak.

UKRAYNA İLE VİZELER KALKTI, SERBEST TİCARET BAŞLIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşmasının imzalandığını belirterek, “Serbest ticaret anlaşması konusunda da mutabık kaldık” dedi.