13 Nisan 2010 Salı

'DANS PLATFORM İSTANBUL' BAŞLIYOR

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından tasarlanıp yürütülen ve 2010 yılı sonuna kadar çeşitli etkinliklerle sürecek "Dans Platform İstanbul", çağdaş dans dünyasının tanınmış isimlerinden, Bangladeş asıllı İngiliz koreograf Akram Khan'ın iki performansıyla başlıyor.

ENGELLİLER İÇİN HAREKETLİ RAF

Yıldırım İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi Sanat ve Tasarım Alanı İç Mekan Dekorasyon Dalı 3. sınıf öğrencileri Selin İnci ve Şüheda Yusufoğlu, "Dönme Dolap" adını verdikleri projeyle Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Okul/Kurumları Arası Proje Tabanlı Beceri Yarışması’nda yaratıcı sanatlar kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

"ANKARA KARİKATÜR FESTİVALİ" BAŞLIYOR

"16. Uluslararası 7-77 Ankara Karikatür Festivali" 16-19 Nisan tarihlerinde "çocuklar için" gerçekleştirilecek. Festivalde çocukların çizdikleri karikatürlerden ve çocuklar için çizilmiş karikatürlerden oluşan karikatür sergileri açılacak, çocuklar için karikatür çizim atölyeleri, work-shoplar düzenlenecek, çizgi film gösterileri yapılacak.

YAZIN EN İYİ İŞİ!

Fransa'nın batısındaki popüler tatil yerlerinden biri olan Vendée, rakiplerine fark atmak için değişik bir yönteme başvuruyor. Popüler tatil bölgesi, Temmuz ve Ağustos aylarında sabah 09.00-17.00 arasında tatilcilerin sırtlarına güneş kremi sürecek iki kişi işe alacak. Maaş ise 5 bin Euro.

VİYANA FİLARMONİ FESTİVALE GELİYOR

Borusan Holding'in sponsorluğunu üstlendiği 38. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 3-30 Haziran arasında düzenlenecek ve 600'ü aşkın yerli-yabancı sanatçıyı ağırlayacak. Romantik dönemin önde gelen temsilcilerinden Chopin ve Schumann'ın doğumlarının 200. yılı dolayısıyla bu iki ustanın eserlerine odaklanan festivalde İKSV ekibi ikna kabiliyetini bu yıl iyi kullanmışa benziyor. Zira, 38 yıldır İstanbul'a getirtilmeye çalışılan Viyana Filarmoni Orkestrası nihayet kente gelecek. Festivalin diğer bir gözdesi ise dünyaca ünlü Çinli piyanist Lang Lang. 75. doğum yılını İstanbul'da kutlayacak çağdaş müzik bestecisi Arvo Pärt da bu sürprizler listesinde.

PROF. DR. ERDAL KARAÖZ 350 MİLYON DİYABET HASTASI İÇİN UMUT OLDU

Diyabet hastalığının tedavisi için insülin takviyesi yapılan hastalıkla ilgili olarak pankreastan elde edilen kök hücreleri insülin üreten hücreye dönüştürmeyi başaran Kocaeli Üniversitesi Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÖGEM) Müdürü ve Kök Hücre Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Erdal Karaöz, bir anda ilgi odağı haline geldi.