21 Mart 2010 Pazar

ÇOK FAYDALI BİR GUINNESS DENEMESİ

Çok faydalı bir Guinness denemesi!
Guinness için bu kez çok faydalı bir rekor kırılmaya çalışılacak. Sürece dayalı yazma eğitimi sonrası kaleme kâğıda sarılan 1423 çocuk yazar 1 Nisan’da toplu halde kitaplarını imzalayacak. Alsancak Garı’ndaki imza töreninin rekorlar kitabına girmesi için gereken başvuru yapıldı.

TIPTA DEVRİM: ÇOCUĞA SOLUK BORUSU NAKLEDİLDİ

İngiltere'de 10 yaşındaki bir erkek çocuğuna, devrim niteliği taşıyan soluk borusu nakli ameliyatı yapıldı.

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberinde, ölen bir kişinin soluk borusunun iskelesine, çocuğun boğazına yerleştirilmeden önce çocuktan alınan kök hücrelerin enjekte edildiği, böylece organ nakli ameliyatlarında karşılaşılan bir sorun olan, nakledilen organın vücut tarafından kabul edilmemesi olasılığının sıfıra indirildiği bildirildi.

NEW YORK'TA GERÇEK BİR MÜZİK ADAMI

Müzisyen Erkan Oğur, New York'ta konser verecek. Oğur'un, müzisyenler İsmail Hakkı Demircioğlu, Hüseyin ve Ali Rıza Albayrak, Cihan Çelik ile vereceği konser, 3 Nisan'da "The Kaye PlayHouse" salonunda düzenlenecek.

ANKARA'NIN ÖDÜLÜ BOĞAZİÇİ'NE

21. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ödüller dün açıklandı. En İyi Film ödülüne Aslı Özge’nin ‘Köprüdekiler’ filmi layık görüldü. Halkbank sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin ödül töreni bu gece CSO salonunrda yapılacak. Ertan Yılmaz, Mahir Günşıray, Tayfun Pirselimoğlu, Fırat Yücel ve Hasan Ali Toptaş’tan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması Seçiciler Kurulu, en iyi film ödülünü Aslı Özge’nin ‘Köprüdekiler’ filmine verdi. Film, Boğaziçi Köprüsü üzerinde çalışan üç gerçek kişinin hayatlarından birer kesit aktarıyor. Film, geçen yıl da İstanbul Film Festivali’nde, Altın Lale’yi almıştı.

VODFONE'DAN AVANTAJLI TARİFE

Vodafone, ''Cep Avantaj Faturalı Tarifeleri'' ile her yöne dakika paketlerini yurt dışına aramalar için de kullanma olanağı sunuyor.

PORTEKİZ'DE BAHAR TEMİZLİĞİ

Portekiz'de onbinlerce vatandaş, kaçak çöplerle mücadelede kolları sıvadı. Geniş kesimlerden destek gören eylem çerçevesinde ülke çapında 10 bin kaçak çöplük temizlendi.

Onbinlerce Portekizli, kaçak çöp yığınlarıyla savaşta kolları sıvadı. Özel bir girişimle başlatılan ve geniş kitlelerin desteğini alan ‘Temiz Portekiz Eylemi' çerçevesinde ülke çapında kaçak çöplüklerdeki atıklar toplanıp arıtma ve ayrıştırma tesislerine gönderildi.
 Cumhurbaşkanı, Çevre Bakanlığı, devlet radyo ve televizyon kurumu RTP'nin yanı sıra çok sayıda belediye ve şirket tarafından desteklenen temizlik eylemine ordu da bin asker ve yüz taşıtla katıldı.


Eylemin organizatörleri Cuma gününe kadar internet üzerinden 60 bin gönüllünün kayıt yaptırdığını, bu sayının 100 bini bulmasını umduklarını belirttiler. Cumartesi günü ülke çapında 10 bin kaçak çöplük boşaltıldı. Gönüllüler buradaki moloz, elektronik aletler, mobilya, plastik parçalar, eski otomobil lastikleri ve diğer atıkları topladı.


Başlangıçta temizlik eyleminin sadece ormanlar ve doğal alanlardaki çöplerle sınırlandırılması öngörülüyordu. Kampanyaya gelen büyük destek üzerine organizatörler eylemi şehir alanına genişletti.


DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE