15 Aralık 2010 Çarşamba

CRR'DE YENİ YIL KONSERLERİ BAŞLIYOR

CRR'den yapılan açıklamaya göre, müzikseverler yeni yılı iki muhteşem konserle karşılayacak. CRR Senfoni Orkestrası, klasikleşen ''Yeni yıl'' temalı konserini, 18 Aralık Cuma günü CRR'de verecek.

'MADE İN TURKEY' ÜSTELİK GDO'SUZ

İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Ulusal Pamuk Konseyi tarafından hazırlanan, ürünlerin GDO'suz olduğunu belirten etiketlerin pamuk balyalarına yapıştırılmasına başlandığı, etiketin GDO'suz Türk pamuğunun markalaşmasına önemli katkı sağlayacağı bildirildi.

HALİDE EDİP ALMANCADA

Halide Edip Adıvar'ın anıları Almanca olarak yayınlandı. İsviçreli Unionsverlag'ın yayına hazırladığı eser Adıvar'ın 'Mor Salkımlı Ev' ve 'Türk'ün Ateşle İmtihanı' adlı anı kitaplarını içeriyor. 'Mor Salkımlı Ev'de Halide Edip çocukluk günlerinden 1918 yılına kadar yaşadıklarını kaleme aldı. 'Türk'ün Ateşle İmtihanı'nda ise Kurtuluş Savaşı ve yakın tarihini, o tarihlerde egemen olan koşullarda nasıl bir zafer kazanıldığını anılarıyla anlatıyor.

SITMAYLA MÜCADELEDE BAŞARI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sıtmayla mücadelede, 11'i Afrika ülkesi toplam 67 ülkenin üçte ikisinde yüzde 50 başarı sağlandığını bildirdi.

SGK ÖDEMELERİ İNTERNETTEN!

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, prim ödeme yükümlülerinden prim tahsilatı yapılması amacıyla 26 banka ile Prim Tahsilatı ve Nakit Varlıkların Değerlendirilmesi Protokolü imzalanarak yürürlüğe girdi.

"PARADISE CITY" GENÇLİK DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİ

AB Gençlik ve Kültür Programları biriminin koordinatörlüğünü üstlendiği "Paradise City" adlı gençlik değişimi Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirildi.

HARRAN'DA 2 KÜMBET EVİ ONARILACAK

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanlığınca 10 yıl önce kamulaştırılan 2 adet Harran Kümbet Evi'nin ilk defa röleve, restitüsyon, restorasyon, statik sağlamlaştırma, elektrik ve çevre düzenleme projelerini hazırladıklarını söyledi.

VE AKARYAKITTA İNDİRİM

Benzin zamlarının toplumda oluşturduğu huzursuzluğun ardından bugün itibariyle 3 kuruş indirime gidildi. 95 Oktan kurşunsuz benzin, İstanbul'da 3,85 liradan 3,82 liraya geriledi. Bazı dağıtım şirketlerinde ise benzinin litresi 3,79 liraya kadar düştü.