5 Mart 2013 Salı

3D 'TÜRKSAT MAPS’ ÜCRETSİZ OLACAK



Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Türksat Maps'te vatandaşların ücretli kullandığı 50 santimetre çözünürlükteki temel kullanımın ücretsiz olduğunu bildirdi.

İKİ BÜYÜK USTA FİLM FESTİVALİNDE



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenen, 150 bine ulaşan takipçisiyle Türkiye ’nin en büyük sinema etkinliği konumundaki İstanbul Film Festivali, her zamanki gibi dolu dolu bir programla 32. kez izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 30 Mart-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek festivalin programı Martı Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Son bir yılın en parlak filmlerinden unutulmaz sinema klasiklerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından ses getiren belgesellere yaklaşık 200 filmin gösterileceği festivali Cem Yılmaz da destekliyor. Zira genç yaşta hayata veda eden yönetmen Seyfi Teoman anısına bu yıl ilk kez verilecek en iyi ilk film ödülünün 30 bin lira tutarındaki para ödülünü bizzat Cem Yılmaz üstlendi.

BEYAZ LEKE HASTALIĞININ TEDAVİSİNE UMUT IŞIĞI



Halk arasında beyaz leke ya da ala olarak bilinen vitiligo hastalığının bir protein sayesinde tedavi edilebileceği belirlendi. Amerikalı bilim adamlarının vitiligoya yakalanan fareler üzerinde yaptığı araştırma, mutasyona uğramış bir proteinin enjekte edilmesiyle tedavinin mümkün olabileceğini gösterdi.

ROMANYA KÜLTÜR GALASINA HAZIRLANIYOR



Bu yıl 5’incisi gerçekleştirilecek Romanya’nın çok kültürlü en büyük organizasyonu “Türk – Romen Kültür Galası” yine büyük ses getirecek.

SPIELBERG, NAPOLYON'UN YAŞAMINI ÇEKECEK



Amerikalı ünlü yapımcı ve yönetmen Steven Spielberg, şimdi de Fransa'nın asker imparatoru Napolyon Bonaparte'ın yaşamını beyazperdeye aktarmaya hazırlanıyor.