13 Aralık 2012 Perşembe

GERİ DÖNÜŞÜMLE GELEN MUTLULUK



Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi'nde rehabilite edilen çocukların geri dönüşüm maddelerinden yaptıkları oyuncaklar ilgi çekiyor.

SAKHAROV ÖDÜLLERİ İRAN'A GİTTİ!



Avrupa Parlamentosu'nun Sakharov insan hakları ödülü, gıyaplarında İranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Cafer Penahi ile yine aynı ülkeden insan hakları savunucusu avukat Nasrin Sotoudeh'e verildi.

TARİHİ "VALİ KONAĞI" FİLM STÜDYOSU OLUYOR



Edirne Valisi Hasan Duruer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tanıtımı için projelerinin sürdüğünü, bu kapsamda, Eski Vali Konağı'nın otantik “Edirne evi” şeklinde dizayn edilerek, film ve dizi yapımcılarının hizmetine sunulacağını söyledi.

HIV VİRÜSÜYLE KANSERİ YENDİ



ABD'de yaşayan Emily Whitehead isimli genç kız yakalandığı lösemiden, kendisine verilen etkisiz hale getirilmiş bir çeşit HIV virüsü sayesinde kurtuldu.
Emily'nin hikayesi oldukça dokunaklıydı. Tüm tedaviler denenmesine rağmen, bir türlü iyileşemeyen küçük kızın vücudundaki virüsün, tüm tedavilere dirençli olduğu anlaşıldı.

TAPUDA SMS'Lİ UYARI DÖNEMİ


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, dolandırıcılara fırsat vermemek için tapu üzerinde yapılacak işlemlerde vatandaşı SMS ile uyaracak.