11 Temmuz 2013 Perşembe

DEUTSCHE PHILHARMONIE MERCK VE OPERA SWING QUARTET 20. İSTANBUL CAZ FESTİVALİNDE



20. İstanbul Caz Festivali, 16 Temmuz Salı akşamı 21.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen konserde,  Almanya’nın en özgün orkestralarından şef Wolfgang Heinzel yönetimindeki Deutsche Philharmonie Merck, Opera Swing Quartet ve Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Kerem Görsev eşliğinde dinleyenleri türler arası bir yolculuğa çıkaracak.

İSTANBUL'DA TOPLU ULAŞIMA BAYRAM İNDİRİMİ



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Şeker Bayramı'nda toplu ulaşım araçlarının yüzde 50 indirimli hizmet vermesini karara bağladı.

AİLESİNİ KISA FİLMLE ANLATAN ÖDÜLLENDİRİLECEK



Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneğince (TESİYAP) "Herkes film çekebilir" sloganıyla 14-30 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilecek festival ile 100. yılını dolduran Türk sinemasına yeni imkanlar ve bakış açıları kazandırılması hedefleniyor.

AÇIKHAVA'DA LİVANELİ ŞARKILARI



Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında, 13 Temmuz Cumartesi akşamı Zülfü Livaneli ’yi ağırlıyor.

AKBANK SANAT'TA ÇOCUK ATÖLYELERİ DEVAM EDİYOR



Akbank Sanat, temmuz ayı boyunca her cumartesi günü suluboyadan baskıya, oyuncak heykelden yaratıcı dramaya kadar eğitici ve eğlenceli çocuk atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor.

GOOGLE, YENİ HARİTALAR UYGULAMASINI YAYINLADI



Google bugün Android tablet ve akıllı telefonlar için yeni Google Maps uygulaması yayınlandı.

BERGAMA'DA TARİH 3 BOYUTLU CANLANIYOR



İzmir'in Bergama İlçesi'nde bulunan tarihi mekanlardaki eserlerin orjinallerini üç boyutlu olarak göremeye imkan sağlayan “Tarih 3 Boyutlu Canlanıyor Projesi” hayata geçirildi.

AMERİKA’DAN ŞİPŞAK VİZE



ABD İstanbul Başkonsolosluğu son yıllarda Türkiye ve ABD arasında hızla artan ticaret hacmi ve işdünyasında gelen yoğun vize talebini en iyi şekilde karşılamak için acil vize randevusu alınmasına olanak sağlayacak ‘İş İnsanları Vizesi Programı’ başlattığını açıkladı.