26 Ağustos 2014 Salı

iPHONE 5 SAHİPLERİNE MÜJDE



Bazı iPhone 5 sahiplerinin muzdarip olduğu ‘pilin çabuk bitmesi’ problemine Apple’dan cevap geldi.

SAMSUNG KORE GAZİLERİ EĞİTİM BURSU YENİ DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLIYOR



Dünyanın teknoloji öncülerinden Samsung Electronics’in, Kore Savaşı Gazilerine duyulan minnetin bir ifadesi olarak 2011’de başlattığı “Samsung Kore Gazileri Eğitim Bursu” için 2014-2015 eğitim dönemi başvuruları başladı. Kore Savaşı Gazileri’nin torunlarına yönelik oluşturulan üniversite bursu imkanından yeni dönemde toplam 250 öğrenci yararlanıyor olacak. Başvurular 15 Eylül 2014 tarihine kadar devam edecek.

TULUYHAN UĞURLU'DAN MİNİKLERE 30 AĞUSTOS KONSERİ



Çocuklara ve gençlere yönelik sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Tuluyhan Uğurlu, 30 Ağustos Cumartesi saat 17.00’da sadece çocuklara özel bir konser veriyor.

CUMHURİYET ŞAİRİ 100 YAŞINDA



Altı yıl önce, 94 yaşında yitirdiğimiz şair Fazıl Hüsnü Dağlarca şiirimizin en üretken, en özgün isimlerindendi şüphesiz. En özel yanlarından biri de destansı şiiri edebiyatımıza armağan etmesiydi. Eserlerinde olayları tarihsel gelişimi içinde ve savaşlar çizgisi düzeyinde ele almıştı.

66. EMMY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU



Televizyonun Oscar'ları olarak nitelendirilen Emmy Ödülleri 66. Kez sahiplerini buldu. Gecenin olayı ise Breaking Bad dizisinden Veep'e giden öpücük oldu.

İLK KEZ 'TÜMÜYLE YENİ' BİR ORGAN YETİŞTİRİLDİ



İskoçya'da ilk kez, bir hayvanın gövdesinde, tümüyle yeni bir organ yetiştirildiği açıklandı. Nature Cell Biology dergisinde yayımlanan habere göre, fare gövdesine nakledilen bir grup hücre, bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan timüs bezine dönüştü.

GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÜZÜM KURUTMA



Sarıgöl’de üzüm üreticisi olan Ali İhsan ve Hüseyin Ülgen isimli kardeşler tarafından Türkiye’de ilk kez güneş enerjisi ve biokütle sistemiyle üzüm kurutma tesisi kuruldu.