16 Mart 2010 Salı

FESTİVAL BİLETLERİ SATIŞA ÇIKIYOR

"29. Uluslararası İstanbul Film Festivali"nin biletleri 20 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor.

Son iki yıldır bilet fiyatlarına artışa gitmeyen, İstanbul Film Festivali'nde biletler tam 10 TL; öğrenci ile 65 yaş ve üstü için 7 TL olacak. Gala filmlerinin biletleri ise 15 TL'den satışa sunulacak. Festival boyunca, hafta içi gündüz seansları ise (11.00-13.30 ve 16.00) 3,50 TL olacak.

ANKARA FİLM FESTİVALİ'NDE KAZANAN BELGESELLER BELLİ OLDU

"21. Ankara Uluslararası Film Festivali-Ulusal Belgesel Film Yarışması"nda, Amatör Belgesel kategoride Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un yönettiği "Duvar" adlı film, Profesyonel kategoride ise Çayan Demirel'in yönettiği "5 No'lu Cezaevi 1980-1984" adlı film birincilik ödülüne değer görüldü.

"ERDAL ÖZ EDEBİYAT ÖDÜLÜ" NURDAN GÜRBİLEK'E

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Erdal Öz Edebiyat Ödülü"ne eleştirmen Nurdan Gürbilek layık görüldü.

DÜNYANIN EN İYİ 'SAKLANAN' SIRRI

İnsanoğlunun mağaralarda vahşi bir hayat sürdüğü sanılan yıllarda Harran'da yaşayanlar muhteşem bir tapınak inşa etti.

Göbeklitepe’de küçük bir arazisi olan Şavah amca, 1986 senesinde arazisini sürmeye başladığında, arkeoloji tarihinde bilinen her şeyi alt üst edeceğini bilmiyordu. O gün küçük bir heykel buldu. Bir süre elinde tutuktan sonra, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’ne götürdü. Heykelin milattan önce 6-7 binlere ait olduğu belirlendi.

AVRUPA'DA TUVALET AÇILIMI

İdrar ile dışkıyı ayrı toplayan klozetler kirlenme sorununu önemli ölçüde azalttığı gibi su ve besin maddelerinden yeniden yararlanmaya olanak sağlıyor. İsviçreli iki araştırmacının yedi Avrupa ülkesinde yürüttüğü araştırma, ekoloji dostu bu klozetlere talebin yüksek olduğunu gösteriyor.

RÜZGAR GÜLLÜ GÖKDELEN

Londra'da ilk kez bir gökdelenin içinde rüzgar tribünleri konuldu..

148 metre uzunluğundaki bina bu sayede ihtiyacı olan elektriğin yüzde sekizini kendi üretebiliyor.

ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ DİŞ TEDAVİSİ

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Alkan, şehit ailelerine ücretsiz tedavi imkanı sunacaklarını belirtti.

İSTANBUL'A 75 ADET YENİ AMBULANS

75 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı, 112 servisinin hizmetine alındı. İstanbul Valisi Muammer Güler, sağlık hizmetlerinin önemine işaret ederek, ''Ambulanslar, hiç lazım olmasın ama lazım olduğunda da Hızır gibi yetişsin'' dedi.

MASLAK’A GECE YARISINA KADAR METRO SEFERİ

İstanbul’da 4. Levent-Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasındaki metro sefer saatleri, yarından itibaren gece yarısına kadar uzatıldı.

TÜRK TURİZMCİLER BERLİN'DEN MEMNUN AYRILDI

Türkiye’nin konuk ülke olduğu 44'üncü Uluslararası Turizm Fuarı (ITB) pazar günü sona erdi. Türk katılımcılar Berlin'de düzenlenen fuardan memnun ayrıldı. Tanıtımlar sayesinde bu yıl turist sayısında artış bekleniyor.