6 Ağustos 2012 Pazartesi

MUHTARLAR "ATIK YAĞ" TOPLAYACAK

Çorum'da ev kadınlarının kullandıkları bitkisel atık yağlar, merkeze bağlı 14 muhtarlığa dağıtılan Bitkisel Atık Yağ Toplama (BAYTOM) makineleriyle toplanacak.

GÖRME ENGELLİLERE SESLİ SINAV SİSTEMİ

Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ), görme engelli ve ağır görme kaybı bulunan öğrencilerin okutmana ihtiyaç duymadan rahat bir ortamda sınavlara katılmalarını sağlayabilmek amacıyla tablet bilgisayarda sesli sınav imkanı sağlayan sistem geliştirildi.

EFSANEVİ MÜZİSYEN LEONARD COHEN GELİYOR

Kanadalı efsanevi müzisyen, söz yazarı, şair Leonard Cohen, "2012 Old Ideas Dünya Turnesi" kapsamında, 19 Eylül'de İstanbul'da konser verecek.

VE 'MERAKLI' MARS'TA...

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi ( NASA ) tarafından şimdiye kadar üretilmiş en zeki gezegenler arası gezginci robot olan Curiosity (Merak), Mars gezegenine indi.

BJÖRK'TEN MÜZİK BELGESELİ

Björk ve efsane yayıncı David Attenborough, müzik belgeseli yapmak için bir araya geliyor. ‘Attenborough and Björk: The Nature of Music’ adlı belgesel, müziğin günümüze kadar geçirdiği evrimi, insanların müzikle ilişkisini ve teknolojinin bu ilişkiyi nasıl etkileyeceğini ele alacak.

DOKTORLARA MÜJDE!

Sağlık Bakanlığı tarafından ilk defa görev yapacak olan uzman doktor ile emekli olup da yeniden çalışmak isteyen uzman doktorlar için açıktan atama yapacak.