30 Aralık 2011 Cuma

PELİKANLARDAN İYİ HABER

Yedikır Baraj Gölünde, nesli özellikle Avrupa'da yok olma tehdidi altında bulunan yeni bir ak pelikan üreme kolonisi bulundu.

YENİ YILDA GREENPEACE TİŞÖRTLERİ

Greenpeace; son olarak başlattığı "Bu mücadelede sen de yerini al... Ülkemizin ve dünyamızın sana ihtiyacı var" kampanyasıyla destekçilerine teşekkür etmek amacıyla özel bir hediye hazırladı.

KONSERVATUVAR KONSERLERİ ARTIK MÜZEDE

TBMM Milli Saraylar Saray Kolleksiyonları Müzesi giriş katını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrenci ve öğretim üyeleri konserleri için açtı. Dün akşam halka açık ilk klasik müzik akşam konserini "Camerata Saygun Oda Orkestrası" verdi.

TARİHİ EMEK SİNEMASI ÖNÜNDE FİLM GALASI

Üzerinde yıkımı veya kapatılması gibi çeşitli tartışmalar yapılan tarihi Emek Sineması'nın korunması için "Bu Son Olsun" filminin yapımcıları, ilginç bir galaya imzaya atacak. Gala 3 Ocak Salı günü tarihi Emek Sineması'nın önünde gerçekleştirilecek.

HES'LERDE YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR

Yargıdan ardı ardına çıkan HES iptallerinden sonra hidroelektrik santrallar için çevreye daha duyarlı bir yol haritası geliştirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik ile Orman ve Su Bakanlıklarının ortak vardığı karara göre Devlet Su İşleri (DSİ) havzalara yapılabilecek toplam HES sayısını ve kapasitesini belirleyecek. Lisanslar verilirken o sayı ve kapasitenin üzerine çıkılamayacak.

ÖZEL HASTANELERDE, 9 HASTALIK İÇİN PARA ÖDENMEYECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile özel sağlık kuruluşları arasında imzalanan 2012 yılı sözleşmesi, hastayı koruyucu birtakım düzenlemeleri beraberinde getiriyor. Özel hastanelerde muayene ve tedavilerde ödenecek katılım payının 12 TL olduğuna dikkat çeken SGK, fark ücretinin yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değiştiğinin hastalara net bir şekilde duyurulmasını şart koştu.