7 Mart 2010 Pazar

DEVLET NİHAYET TİNERCİLERİ GÖRDÜ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tek tek tespit edilen 716 sokak çocuğu için Kurtarma Projesi hazırladı.

“BABA BENİ OKULA GÖNDER” KAMPANYASI İÇİN RESİM YAPTILAR

MİLLİYET Sanat dergisinin, “Sanat Eğitime Destek Veriyor” diyerek “Baba Beni Okula Gönder” kampanyası yararına başlattığı proje, iki ayaklı bir çalışma. Projenin sonucunda 23 Mart’ta büyük bir müzayedeye imza atılacak ve müzayededen elde edilecek gelir, kız çocukları için yurt yapımına aktarılacak.

'1. KADIN FESTİVALİ' İZMİR'DE BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin iş birliğinde gerçekleştirdiği ''1. Kadın Festivali'' başladı.

İZMİR'DEN DEV ÇEVRE YATIRIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 6 kat azaltacak ve yüzde 90 oranında kurutarak, tarım alanlarında kullanılır hale getirecek dev tesis için Nisan ayında uluslararası ihaleye çıkıyor. Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi alanında inşa edilecek Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi, 60 milyon liraya mal olacak.

ODTÜ'DE BALKAN FİLMLERİ FESTİVALİ

ODTÜ Balkan Topluluğu, 9-12 Mart tarihleri arasında Balkan Filmleri Festivali düzenliyor. Festival kapsamında Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan ve Bosna Hersek yapımı filmler gösterilecek. ODTÜ Balkan Topluluğu, 9-12 Mart tarihleri arasında Balkan Filmleri Festivali düzenliyor.

ÇALINAN LAPTOP ANINDA BULUNABİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü cep telefonlarının ardından diz üstü bilgisayarlarda yaşanan hırsızlık olaylarını asgariye indirebilmek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. "Laptop Takip Sistemi" adı verilen proje ile çalıntı dizüstü bilgisayarlar anında tespit edilebilecek.

CAMBRIDGE'TE ODA KAHVALTI 95 TL

İngiltere'nin prestijli eğitim kuruluşu Cambridge Üniversitesi, tarihi binalarının kapılarını turistlerin konaklamaları için açıyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, isteyen ziyaretçilerin, tatile çıkan öğrenciler için ayrılan odalar ve yurtlarda konaklayabilecekleri belirtilerek, "bed and breakfast" (BB, oda-kahvaltı) imkanından faydalanmak isteyen turistlerin 41 ila 100 sterlin (95 TL ila 234 TL) ödemeleri gerektiği kaydedildi.

TÜRK RESSAMA AVRUPA'DAN ÖDÜL

Ressam Sema Çulam, İspanya'nın başkenti Madrid'de her yıl düzenlenen "Avrupa Naif Ustalar Yarışmalı Sergisi'nde", "Hasat" adlı tablosuyla 2009 yılının birincisi seçildi.