30 Mart 2012 Cuma

NUH'UN GEMİSİYLE VAN'A OYUNCAK...

Saint Joseph Lisesi, Vanlı çocuklar için oyuncak toplayacak.

ÇORUMLU MUCİTİN BAŞARISI

Çorumlu kimya öğretmeni Erol Tonga'nın fikir sahibi olduğu projeyle üretilen Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi Avrupa'ya ihraç edilmeye başlandı.

AEROSMITH 8 YIL SONRA ALBÜM ÇIKARIYOR

Yapımcısı Jack Douglas ile yeniden bir araya gelen Aerosmith, Los Angeles'ta düzenlediği basın toplantısında, son iki şarkının kayıtlarının tamamlanmak üzere olduğunu ve yeni albümün 3 ay içinde çıkacağını açıkladı.

KISA FİLM BAŞVURULARI İÇİN SON 15 GÜN!..

Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenen "Göç: Türkiye'nin ve Dünya'nın Gerçeği" konulu Uluslararası Göç Sempozyumu, 11-13 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gaziantep'te gerçekleşiyor.

TUNCELİLİLERİ SEVİNDİREN KARAR

Tunceli'de yaşayan 24 vatandaş ve 5 avukatın Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi'nde açtığı davada Munzur Vadisi içinde yapılması planlanan Konaktepe 1 ve Konaktepe 2 HES pojesinin iptalini istedi.

MEDYA OKULU'NDA DERS ZİLİ ÇALIYOR

Medya Derneği ve İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen Medya Okulu, kapılarını ikinci kez açıyor. 31 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek ilk dersin ilk hocası Gazeteciliğe Giriş dersiyle Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Hasan Bülent Kahraman olacak. Kahraman’ın ardından Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can Sağlık Haber Yazma Teknikleri, Today’s Zaman kıdemli muhabiri Yonca Poyraz Doğan ise Söyleşi/Röportaj Teknikleri konulu ders verecek. Toplam 7 hafta sürecek Medya Okulu Eğitim Programı, her cumartesi İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Altunizade Yerleşkesi’nde 12:00 ile 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

ÇÖP ÖĞÜTÜCÜ YERİNE TAVUK KULLANIN

Fransa'da bir köy, gıda çöpünü azaltmak için her eve iki tavuk vermeyi önerdi. Ülkenin kuzeybatısında yer alan Pince köyünün yetkilileri, her tavuğun yılda 150 kilogram çöp öğütebileceğini söylüyor.