5 Haziran 2012 Salı

TÜRKİYE’DEKİ TÜM BELEDİYE OTOBÜSLERİNE TEK KART

Yurt genelindeki bütün belediye otobüslerinde tek kart geçerli olacak. Çipli karttan belediyenin ücret tarifesine göre kesinti yapılacak.

''BİSİKLETİMİ SEVİYORUM, TEMİZ ULAŞIM KULLANIYORUM''

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, Kadıköy'de, ''Bisikletimi seviyorum, temiz ulaşım kullanıyorum'' etkinliği düzenlendi.

MTV FİLM ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Ödül törenine, 8 dalda aday gösterilen ''Açlık Oyunları'', 4 ödül kazanarak damgasını vurdu.

80 ÜLKEDEN 944 SANATÇI KATILIYOR

29. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na 80 ülkeden 944 sanatçının 2.945 karikatür ile katıldığı bildirildi.

8. ULUSLARARASI ORDU ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATROLARI FESTİVALİ

Ordu Belediyesi'nce bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 10'u yabancı 20 tiyatro grubunun katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

KÖRFEZİN 'GİZLİSİ SAKLISI' KALMAYACAK

İzmir'de "yüzülebilir körfez" hedefi doğrultusunda rüzgarın hızı ve yönü, güneş ışığındaki radyasyon miktarı, havadaki nem ve basınç, deniz suyunun tuzluluk, sıcaklık ve seviyesiyle akıntı profilini kaydedecek dört istasyondan ilki Pasaport'a kuruldu. Büyük Körfez Projesi'ne ilişkin hazırlıklarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılından bu yana körfezde devam eden çalışmalarda yeni bir aşamaya geldi. İki yıl önce Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü ile protokol imzalayarak körfezin dip yapısını ve akıntı haritasını belirleyen belediye, şimdi de hava akımlarının oluşturduğu değişimleri ölçmeye hazırlanıyor.