7 Ocak 2011 Cuma

İŞÇİ MEMUR EŞİTLENİYOR

Kamu borçlarını yapılandıran "torba yasa" tasarısından işçilere de piyango çıktı. Erken doğum yapan kadın işçiler de memurlar gibi doğumdan önce kullanamadığı izni doğum sonrasında kullanabilecek. Sürekli işçi kadrosunda çalışanlar, kadın ya da erkek ayırımı yapılmadan hasta çocuğu, kardeşi ya da annesine bakmak için 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabilecek. İl özel idareler ve belediyelerdeki ihtiyaç fazlası işçiler yeni kurumunu seçebilecek. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye devam eden torba yasa tasarısı ile çalışma hayatının düzenlenmesine yönelik önemli adımlar atılıyor. Görüşmelerde kabul edilen düzenlemelerden bazıları şöyle:

"TORBA TASARISI"NA SİLİKOZİS DE GİRDİ

"Torba Tasarı"nın silikozis hastalarına malulen emekli olma hakkı tanıyan maddesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Zorunlu özürlü çalıştırmayı yeniden düzenleyen hüküm ise tasarıdan çıkarıldı.

DEVLET TİYATROLARI'NDA SAHNE SAYISI ARTIYOR

Kuruluşunun 60. yılını kutladığı 2009-2010 sanat sezonunda 54 sahneye ulaşan Devlet Tiyatroları (DT), 2011'de Denizli, Manisa, Ordu ve Kayseri'de perde açarak sahne sayısını 58'e çıkaracak.

'MARON 5' 17 ÜLKEDEN 5 FOTOĞRAFÇI ARIYOR!

Grammy Ödüllü Amerikalı Rock Grubu 'Maroon 5', 17 ülkeyi kapsayan 2011 dünya turnesinde yanına 5 fotoğrafçı almak istiyor.

WINDOWS TEK ‘ÇİP’E SIĞACAK CİHAZ UYUMSUZLUĞU BİTECEK

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği şovu CES 2011’in açılışında konuşan Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Windows işletim sisteminin adapte olmaya ve gelişmeye devam ettiğini söyledi.

EYÜBOĞLU İÇİN ŞİİR YARIŞMASI

Çorum'un İskilip ilçesinde ünlü şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun doğumunun 100. yılı dolayısıyla ulusal şiir yarışması düzenlenecek.

RAHMİ EYÜBOĞLU DOĞUMUNUN 100. YILINDA NEW YORK’TA ANILIYOR

Türkevi, ünlü yazar, şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Doğumunun Yüzüncü Yılı nedeniyle, 11 Ocak-27 Ocak 2011 tarihleri arasında, aile koleksiyonundan bir seçkiyi New York’lu sanatseverlerle buluşturuyor. T.C. New York Başkonsolosu ve Bayan Mehmet Samsar, serginin açılışı münasebetiyle 11 Ocak 2011, Salı günü saat 18:30’da Türkevi’nde bir resepsiyon verecek.

DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU!

Son 5 yılın en parlak dönemini yaşayan tekstil ve hazır giyim sektöründe 6 aylık siparişlerin dolduğu, birçok firmanın müşterilerinin dışında gelen yeni siparişleri kabul etmediği bildirildi.

ALMAN OYUNCAK DEVİNDEN ÇORUM'A TEKLİF!

Almanya’nın oyuncak alanında en büyük 5 firmasından biri olan Gollnest-Kiesel KG firmasının Çorumlu iş adamlarıyla çalışmak için ticaret ataşesine müracaat ettiği bildirildi. Tahta, tekstil, plastik ve metalden çocuk oyuncaklarını Çin’de ürettirerek dünyaya pazarlayan Almanya’nın önde gelen oyuncak firmalarından Gollnest- Kiesel KG, Çorum’da çocuk oyuncaklarını üretebilecek veya proje hazırlayabilecek firmalarla çalışmak için Hamburg Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi’ne başvurdu.