30 Ocak 2013 Çarşamba

!F İSTANBUL'UN 2013 HİKÂYESİ BAŞLIYOR



Arjantin’den Brezilya, Danimarka’dan Fransa’ya, dünyanın dört bir yanından 84 filmin gösterileceği !f İstanbul, 14-24 Şubat arasında İstanbul’da, 28 Şubat’ta Ankara ve İzmir’de konaklayacak.

PİLPEDAL ÇEVREYİ KORUYOR



İzmir Konak Belediyesi uzmanları atık pilleri toplamak için 'pilpedal sistemi' geliştirdiler...

İSTANBUL BİENALİ'NİN İLK ETKİNLİĞİ 8-10 ŞUBAT'TA

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV), 14 Eylül-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 13. İstanbul Bienali kapsamındaki kamusal programın ilk etkinliği, 8-10 Şubat'ta yapılacak.

FELÇ HASTALARI İÇİN KÖK HÜCRE UMUDU



Bilim adamları, felçten hemen sonra enjekte edilen kök hücrelerin hastanın iyileşmesine yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.

BİR YILDA NORMAL SEVİYEYE GELDİ



Konya’da doktorlar tarafından hafif düzeyde zihinsel rahatsızlık teşhisi konulan 4 yaşındaki Reyyan Yavuz, 3 Boyut Rehabilitasyon Merkezi’nde bir yıl süren eğitim sonrası yaşıtları ile aynı seviyeye geldi.

ENGELLİ GENÇLER İÇİN AKILLI WEB SİTESİ PROJESİ



Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, engelli gençlerin web tasarımcısı ve içerik yöneticisi olmalarını sağlayan ”Afalina Akıllı Web Sitesi” projesini hayata geçirdi.

ARTIK DAHA UCUZ OLACAK



Massachusetts Institute of Technology (MIT) yüksekokulunda geliştirilen AirMobs adlı uygulama, akıllı telefonların, Wi-Fi sinyalleri aracılığıyla birbirlerine bağlanarak veri planı paylaşımı yapmasını sağlıyor. Böylece bir kullanıcının ulaştığı veriye hızla ulaşan diğer kullanıcı büyük telefon faturaları ödemekten kurtuluyor. Uygulama ayrıca paylaşılan her bir kilobayt veri başına kullanıcılara daha sonra kullanabilecekleri bir kredi vererek veri paylaşımını teşvik ediyor.