28 Ocak 2014 Salı

SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ VERİLDİ



Türk sinemanın unutulmaz isimlerinden isimlerinden Sadri Alışık anısına bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen "Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri" sahiplerini buldu.

44 CİLTLİK 'İSLAM ANSİKLOPEDİSİ' ARTIK İNTERNETTE



1983 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve ilk cildi 1988 yılında yayımlanan TDV İslâm Ansiklopedisi'ne bundan böyle internet ortamından da ulaşılabilecek. Kırk dört ciltte tamamlanan TDV İslâm Ansiklopedisi’nde bir kısmı yurt dışından olmak üzere, konusunda uzman 2000’i aşkın yazarın maddesi bulunuyor.

İZNİK GÖLÜ'ÜNDE İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ



Hristiyanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan ve buna ait çok sayıda eserin yer aldığı Bursa'nın İznik ilçesinde göl altında kalmış bir kilise ilk kez görüntülendi. Kilisenin bazı kaynaklarda yer alan ancak bugüne kadar herhangi bir izi bulunamayan Aziz Peteres Kilisesi olduğu tahmin ediliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ FOTOĞRAFÇILAR TÜRKİYE'Yİ TANITACAK



Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, adını "Afgan Kız" fotoğrafıyla duyuran Amerikan belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının "bir numarası" olarak görülen Mark Edward Harris, sanat elçisi ve başarılı foto muhabiri Hazel Thompson ile rock yıldızlarının fotoğrafçısı Robert M. Knight, deklanşöre bu kez Türkiye için bastı.

TÜRK TAKIMI KATAR'DA DÜNYA ŞAMPİYONU



Türkiye'de geçtiğimiz sene yapılamayan, bu sene ise Katar'ın ev sahipliği yaptığı Dünya Offshore 225 Şampiyonası Doha'da koşuldu ve Türk takımı "Stihl" Dünya Şampiyonu Oldu.

İLMİYE ÇIĞ’A 100'ÜNCÜ YAŞINDA ANLAMLI ÖDÜL



Dünyanın en önemli Sümerologlarından biri olan ve Hitit kültürlerinin en önemli araştırmacıları arasında bulunan Muazzez İlmiye Çığ’a 100'üncü yaşında "Lions Kulüpleri"nden büyük ödül geldi.

AMELİYATLA BOYU 9 SANTİM UZATILDI!



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine (KSÜ) başvuran Nergiz Kırmızı, yaklaşık 15 aylık tedavinin ardından hem kemik eğriliği rahatsızlığından kurtuldu hem de boyunun 9 santimetre uzamasının sevincini yaşadı.