22 Aralık 2011 Perşembe

İKSV’DEN EMEK ATAĞI

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı Emek Sineması’yla ilgili bir proje hazırlamak için 6 ay süre istedi. Eczacıbaşı, “Emek’in, kültür sanat dünyamıza katkıda bulunabilecek, Beyoğlu’nun dokusuna uyumlu biçimde nasıl ele alınabileceğini araştırıp ortaya bir öneri koymaya çalışalım. Belki daha olumlu bir proje hazırlarız” dedi.

AZİZ NESİN'İN ARŞİVİ AÇILIYOR

16 yıl önce aramızdan ayrılan Aziz Nesin’in kendi adını taşıyan vakfında tamamen yazara ait, yaşamı boyunca biriktirdiği, yazdıklarını kapsayan kişisel bir arşiv var. Bu arşivde bir milyon belge bulunuyor.

ATIK GIDALAR ENERJİYE DÖNÜŞÜYOR!

Avrupa genelinde yemeklerin yüzde 20’si atık olarak çöpe gidiyor. Sıfır atık gıda politikası üzerinde çalışılmaya devam ede dursun, araştırmacılar şimdilerde elde bulunan atık yiyecekleri yeniden nasıl yeşil enerjiye dönüştürebileceklerini araştırıyorlar.

BİLİŞİMİN YILDIZLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. e-dönüşümü özendirmek, güzel örnekleri diğer proje sahipleriyle paylaşmak, e-dönüşüm konusunda toplumu bilinçlendirmek ve Türkiye'nin Bilgi Toplumu olmasını desteklemek için düzenlenen yarışmada 2011 Bilişim Yıldızları seçildi.

İŞTE THE HOBBIT'İN MERAKLA BEKLENEN FRAGMANI

Ünlü yazar J.R.R Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen eserinden uyarlanan ‘The Hobbit’ filminin fragmanı yayınlandı.


ŞİZOFRENLER MÜZİKLE İYİLEŞİYOR

Selçuklu ve Osmanlı başta olmak üzere birçok medeniyetin akıl hastalarının tedavisinde kullandığı müzikle, günümüzde şizofreni hastaları tedavi ediliyor. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Türk Sanat Müziği ile 35 şizofreni hastasında iyileşmeler görüldü.