2 Mayıs 2011 Pazartesi

UNESCO'YA 27 ESER ÖNERİLDİ


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine Bergama, St. Pierre, Eşrefoğlu Cami ve Göbeklitepe'nin de girmesi için başvuru yapıldı.

MERSİN'DE FESTİVAL HEYECANI


Avrupa Festivaller Birliği üyesi Mersin’de, bu yıl 10’uncusu yapılacak olan Uluslararası Müzik Festivali yarın başladı.

KOBİ'LERE UCUZ İNTERNET

Yeni Ticaret Kanunu KOBİ'lere web sitesi zorunluluğu getirince servis sağlayıcılar 1.7 milyon şirket için rekabete girdi. İnternet paketlerinin aylık fiyatı 9 TL'ye kadar düştü.

EMEKLİYE ÇİFT MAAŞ!

9.5 milyona ulaşan emekli sayısı ile 100 ülkenin nüfusunu geride bırakan Türkiye, ortalama 700 lira civarında olan ve AB ülkelerinin gerisinde kalan emekli maaşlarına el attı. Bu tabloyu dikkate alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tamamlayıcı emekliliği teşvik için kolları sıvadı.

KANSER TEDAVİSİNE RAMAK KALDI


Kanserin 18 çeşidinin kök hücresini tespit eden bilim adamlarının, bundan sonraki aşamada kanser tedavilerine yönelik aşı üreteceği bildirildi.Dünyada her yıl yaklaşık 5 milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kanserin tedavisi için atılan adımlar olumlu sonuçlar vermeye başladı. Kök hücreleri bulunan kanserler bilim adamları tarafından üretilen aşılarla önümüzdeki günlerde tedavi edilebilir hale gelecek.

PEDALIN KRALI EFİMKİN


47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu, Time Type 1 takımından Rus sporcu Alexander Efimkin kazandı. İstanbul’da 24 Nisan Pazar günü başlayan tur dün Alanya’da sona erdi. Turun son etabı olan 158 kilometrelik Side-Alanya etabını, Skil Shimano takımından Kenny Van Hummel, 3.22.59’luk dereceyle birinci sırada tamamladı.