6 Mart 2012 Salı

SERVETLERİNİ BİLİM İÇİN ODTÜ'YE YATIRDILAR!

En zengin Türk listesinde 90. sırada yer alan Dr. Yalçın Ayaslı ve eşi Serpil Ayaslı, bilimsel araştırmaların yapılacağı merkez için milyonlarca dolar harcadılar.

'GÜVENCESİZ' KADINA HER AY 250 TL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eşi vefat eden kadınlar için başlattığı maaş ödeme sisteminde sona gelindi. Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla ödenecek tutar 250 lira olarak tespit edildi. 

FAZIL SAY, MART'TA 2 KONSERLE CRR'DE

Fazıl Say, 7 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de müziksever büyüklerle, 10 Mart Cumartesi ise saat 14.00’te ise müziksever küçüklerle buluşacak.

SSM 8 MART'TA KADINLARI BEKLİYOR

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Dünya Kadınlar Günü kapsamında, tüm kadınları, Hollanda'nın Altın Çağı'nda bir yolculuğa davet ediyor.


ÇENE BOZUKLUKLARINI PLASTİK CERRAHİYLE DÜZELİYOR

Toplumda yüzde 3 oranında görülen, "ısırış anomalisi" olarak adlandırılan üst çene ile alt çene arasındaki uyumsuzluk plastik cerrahiyle düzeltilebiliyor.

LOS ANGELES'TA ÖDÜLLER DAĞITILDI

ABD'deki genç Türk sinemacıların girişimi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğunun destekleriyle bu yıl ilki düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.


EVDE YAKININA BAKANA EMEKLİLİK GELİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özürlü ya da yaşlı olması gibi nedenlerle anne, baba, çocuk, eş gibi yakınlarının bakımını üstlenen kişilerle ilgili önemli bir çalışmayı gündemine aldı. Taslağa göre, yaşlı ve özürlü yakınına kendisinden başka bakacak kimsesi olmayan, bu nedenle başka bir işte çalışamayan ve evde bakım yardımı alanlar "sosyal güvenlik" kapsamına alınacak. Bu kişilerin sigorta primlerini devlet yatıracak ve emekli olmaları sağlanacak. Uygulamadan evde bakım parası alan 362 bin kişinin yararlandırılması hedefleniyor.