10 Şubat 2012 Cuma

"TÜRKİYE'NİN CANI" İÇİN

WWF-Türkiye’nin yürüttüğü Türkiye’nin Canı Kampanyası kapsamında Hatay’daki dağ ceylanlarını, Küre Dağları’ndaki mantarları, Akdeniz Bölgesi’ndeki mısır meyve yarasalarını, Samandağ’daki deniz kaplumbağalarını, Edirne’deki yer yediuyurlarını ve Antalya’daki orkideleri korumaya yönelik projeler başlıyor.

YEŞİL BİLİŞİM

Greenpeace bugün bilişim teknolojileri (BT) şirketlerinin iklim performanslarına göre sıralandıkları Cool IT Skorbord’un (1) 5. versiyonunu yayınladı. Greenpeace’in geniş bir kampanyasının parçası olan Cool IT Skorbord, BT şirketlerinin küresel karbon salınımlarını azaltmada yenilikçi çözümler bulmasını hedefliyor. Raporda arama motoru Google, iklim konularında diğer şirketleri geride bırakarak birinci sırada yer aldı. Google’ı Cisco ve Ericsson izledi.

KARIN YAĞLARINI ERİTEN TÜRK MUCİZESİ

Türk mutfağının olmazsa olmazlarından yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Kilo vermeden diş sağlığına kadar pek çok yararı bulunan yoğurt özellikle karın bölgesindeki yağlardan kurtulmada avantaj sağlıyor.

TAİ CHİ PARKİNSON'A İYİ GELİYOR

Amerikalı Bilim adamları yaptıkları bir araştırma sonucunda dengede durmakta ve yürümekte zorlanan Parkinson hastalarına Tai Chi yapmaları tavsiyesinde bulundu.

İSTANBUL MODERN'DE SİYAD'IN SEÇTİĞİ 5 FİLM

İstanbul Modern Sinema'da bugün başlayan 12 Şubat'a dek süren "Sinema Yazarları Derneği’nin 2011 yılının En İyi Türk Filmleri'nde beş film gösterime sunuldu. Görme fırsatı yakalayamadıysanız, kaçırmamanız gereken bu beş film; "Press", "Saç", "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Gelecek Uzun Sürer", "Gölgeler ve Suretler".

"KANSER İLACI, ALZHEİMER'A ÇARE OLABİLİR"

Kanser tedavisinde kullanılan bir ilaç, Alzheimer hastalığına yakalanan farelerin beyin faaliyetlerinin hızla normale dönmesini sağladı.