22 Mayıs 2010 Cumartesi

TAZMANYA GERGEDANLARI KORUMA ALTINA ALINIYOR

Tanzanya hükümeti, 75 milyon yılda çok az değişmiş nadide hayvanlardan olan gergedanları koruma altına alacak.

OTOYOLDA FORMULA 1 NEDENİYLE ÜCRETSİZ GEÇİŞ

Formula 1 Yarışı nedeniyle 29 ve 30 Mayıs günleri 07.00-24.00 saatleri arasında, İstanbul'un Samandıra, Kurtköy, Şekerpınar ve Çamlıca otoyol gişelerini kullananlar ücretsiz geçiş yapacak.

MUĞLA'DA RÜZGARIN VE GÜNEŞİN GÜCÜ

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ile Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik arasında imzalanan protokol ile Muğla İl Özel İdaresi'nin hizmet götürdüğü köylerin aydınlatma ve su ihtiyaçlarını güneş ve rüzgar enerjisi ile karşılanmasının hedeflendiği bildirildi.

GURBETÇİLERE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Acıbadem Sağlık Grubu'nun, Almanya'da yaşayan BKK vor Ort sigorta şirketine üye gurbetçilere, Türkiye'deki 27 sağlık merkezinde tüm branşlarda ücretsiz sağlık hizmeti vereceği bildirildi.

2009’UN İHRACAT ŞAMPİYONU OYAK RENAULT

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 2009 yılında en çok ihracat yapan 10 şirketten 4’ünün otomotiv üreticisi olduğunu açıkladı. 2009 verilerine göre ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçısı’ listesinde Oyak Renault, 3 milyar 12 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı.

ASTIMA KÖK HÜCRELİ ÇÖZÜM

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) bilim adamları, kök hücreyle bronşiyal astım hastalığına çözüm buldu.