11 Ocak 2013 Cuma

4,5 MİLYON VATANDAŞA MÜJDE



TBMM Genel Kurulu’nda, sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon vatandaşı ilgilendiren tasarı kabul edilerek yasalaştı. Hükümet, milletvekilleri ile gazetecilerin 2008’de yapılan yasal düzenleme ile iptal edilen yıpranma haklarını yeniden verdi.

MICHAEL JACKSON THE IMMORTAL BİLETLERİ SATIŞTA



Modern gösteri dünyasının en ünlü sahne sanatları yönetmeni Jamie King tarafından senaryolaştırılan ve yönetilen Michael Jackson The Immortal World Tour'un İstanbul Ülker Sports Arena'daki 3 gösterinin biletleri satışa sunuldu.

LUFTHANSA'DA TÜRK MUTFAĞI OLACAK



Lufthansa, bu haftadan itibaren Türkiye-Almanya uçuşlarında Türk mutfağından sunumlar yapacak.

SAĞIRLIK TEDAVİSİNDE BÜYÜK KEŞİF



Amerikan bilim adamları, iç kulakta sesleri algılayan saç kılı şeklindeki reseptörleri yeniden üreterek farelerde sağırlığı tedavi etmeyi başardı.

TEHDİT ALTINDAKİ CANLILARI TELEFONLAR KURTARACAK



Bilim ve teknolojinin işbirliği, biyolojideki en zor alanlardan birinde araştırmacıların yükünü ciddi ölçüde azaltacak. Akıllı telefonlara saha biyolojisinde tarama yapacak özellik kazandıran bilim insanları, nesli tükenmekte olan canlı türlerini tespit etmek konusunda çığır açmak üzere.

İSTANBUL'UN EN ESKİ KÖYÜ BULUNDU



Yenikapı’dan sonra Pendik’te de 8 bin 500 yıllık neolitik dönem (Taş Devri) insanının izleri bulundu. İstanbul ’un bu en eski yerlileri Pendik’de köy kurmuş. Kazı alanında evlerin temelleri, çöp kuyuları, mezarlar, kemik kaşık, iğne, balta gibi aletler ortaya çıkarıldı. Arkeologlar şimdi Yenikapı sakinleri ile Pendik’te oturanlar arasında akrabalık olup olmadığını araştırıyor. Mezarları ve arkeolojik alanı Radikal ve CNNTürk ilk defa görüntüledi.

YTÜ'DE "YILIN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ"



Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından 11’incisi düzenlenen “Yılın Yıldızları Ödül Töreni” Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın yanı sıra iş, sanat, spor ve medya dünyasından birçok ünlü isim katıldı.

DİYABET HASTALARI ARTIK BUNDAN KURTULACAK!



İnsülin kullanan diyabet hastalarına umut veren bir buluş Sydney'den geldi. İnsülinin nasıl işe yaradığını moleküler düzeyde inceleyen Avustralyalı bilim adamları yeni bir tedavi ile artık her gün insülin iğnesi vurulmasına gerek kalmayacağını belirtti.