9 Mayıs 2011 Pazartesi

SELİMİYE KALICI LİSTEDE

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil edilmesi çalışmaları yürütülen Selimiye Camisi ile ilgili dosyanın üst komiteye olumlu bir raporla sunulduğunu, 19 Haziran'dan sonra Selimiye'nin kalıcı listede yer alacağını söyledi.

DİJİTAL FİLM VE ANİME ÖĞRENMEK İSTEYENLERE

Beş kıtada yaklaşık 15 bin öğrenciye son teknolojiler kullanılarak film ve anime hazırlamayı öğreten medya okulu SAE İstanbul okulunda önkayıt alınmaya başladı.

İSTANBUL 'FINAL FOUR'A EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

2011-2012 sezonunda Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı kupası sahibini İstanbul'da bulacak. Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yaptığı yoğun girişimler sonucu önemli bir organizasyon daha Türkiye'ye kazandırıldı. TBF'den alınan bilgiye göre, İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde bugün oynanacak final ve üçüncülük maçları öncesinde, gelecek yıl Dörtlü Final organizasyonuna ev sahipliği yapacak şehir İstanbul olarak açıklandı. Buna göre, THY Avrupa Ligi'nin 2011-2012 sezonu şampiyonu Türkiye'de belirlenecek.

ÇİN SEDDİ'NİN YENİ KALINTILARI

Çinli arkeologlar ülkenin kuzeydoğusundaki Lioning eyaletinde Çin Seddi’nin 20 kilometrelik yeni kalıntılarına ulaştı.

CANNES'DE 'HUDUTLARIN KANUNU'


Türk sinemasının ilk yönetmenlerinden Lütfi Akad'ın ''Hudutların Kanunu'' filminin restore edilmiş kopyası ilk kez 64. Cannes Film Festivalinin klasikler bölümünde gösterilecek.

ANNE KARNINDA TEDAVİ

Türk Alman Jinekoloji Eğitim ve Araştırma Vakfı (TAJEV) Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaya başlanılan kök hücrenin, anne karnındaki bebeklere de uygulanabileceğini söyledi. Yeni doğan bebeklerin göbek bağındaki (kordon kanı) kök hücreler ile şu an yaklaşık olarak 80 kadar hastalığın tedavi edilebildiğini anlatan Ünlü, kordon kanının yüzde 97’sinin hala atıldığını ve bu nedenle de hastaların tedavi şanslarını yitirebildiğini ifade etti.