5 Temmuz 2012 Perşembe

SİNEMA DESTEKLEME KURULU'NDAN FİLM SEKTÖRÜNE 2 MİLYON TL KATKI

Sinema Destekleme Kurulu Türk sineması ile yeni sinemacıları desteklemek üzere gerçekleştirdiği toplantıda sektöre 2 milyon TL katkı sağlama kararı aldı.

D&R'LARDA CAN YAYINLARI'NIN KİTAPLARI 5 LİRA

Can Yayınları'ndan çıkan 380 farklı kitap, Türkiye'nin dört bir yanında 75 şubesi bulunan D&R mağazalarında 5 liradan satılacak. Kampanya yaz boyunca devam edecek.

THY, FİLDİŞİ SAHİLİ SEFERLERİNE BAŞLADI

THY’den yapılan açıklamaya göre, seferler, İstanbul- Akra- Abidjan- İstanbul olarak, İstanbul’dan Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar, Abidjan’dan Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak icra edilecek.

DENİZ YOSUNU DİŞTE ÇÜRÜMEYİ ENGELLİYOR

İngiliz araştırmacılar, deniz yosunu mikroplarındaki enzimleri diş macunu ya da gargaraya katmanın dişleri çürümekten koruyabileceğini belirtiyorlar.

‘ŞAHANE MİSAFİR’E 5 ÖDÜL

İtalya’da Yabancı Gazeteciler Birliği’nce verilen Altın Küre (Globo d’Oro) sinema ödüllerinde, Türk yönetmen Ferzan Özpetek’in son filmi Şahane Misafir 5 ödül aldı.

MİNİ iPAD GELİYOR

Bloomberg'ün haberine göre Apple, bu yıl yeni bir iPad daha kullanıcılara sunuyor. Ancak bu iPad'in diğerlerine nazaran en önemli özelliği ebatlarında olacak; zira 9.7 inç ekranı olan iPad'lere göre mini iPad'in 7 ila 8 inç'lik bir ekranı olacak.

KAN BAĞIŞI ARTIYOR

Türk Kızılayı Kan Hizmetleri'ne yapılmakta olan kan bağışları, ''Güvenli Kan Temini Programı''nın başladığı 2005 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda sürekli artış eğilimi gösteriyor.

8 BİN ENGELLİYE İSTİHDAM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçlarına göre 8 bine yakın engellinin kamu kadrolarında istihdam edileceğini duyurdu. Atamaların Ağustos ayında yapılması bekleniyor.