4 Nisan 2014 Cuma

TWITTER AÇILDI



Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından TİB, Twitter'a erişim engellemesini kaldırdı. Yapılan teknik düzenlemenin ardından siteye erişim iki hafta sonra kademeli olarak kaldırılmaya başlandı.

SESSİZ SİNEMANIN BAŞYAPITLARINDAN BİRİ, TOZ İÇİNDE BULUNDU



İngiliz Film Enstitüsü, 1923'te George Pearson tarafından yönetilen "Love, Life and Laughter (Aşk, Hayat ve Kahkaha)" adlı filmin Hollanda'daki küçük bir sinemada toz içinde bulunduğunu açıkladı.

FACEBOOK BOMBAYI PATLATTI TELEFON GÖRÜŞMELERİ BEDAVA OLDU



Facebook Messenger'a gelen yeni bir özellik ile Facebook üzerinden artık ücretsiz telefon görüşmesi yapabileceksiniz.

NATIONAL GEOGRAPHIC ARŞİVİ OKURLARLA BULUŞUYOR



National Geographic Türkiye arşivi, DVD olarak her ay okuyucularla buluşuyor.

AVRUPA'DA TEK TARİFE DÖNEMİ



Avrupa'daki cep telefonu kullanıcılarına iyi haber.

YAŞAM SEVİNCİYLE, 'KATIL HAYATA'



Kanser hastalarına ve ailelerine moral vermek ve hastaların ihtiyacı olan doğru bilgi desteğini sağlamak amacıyla kurulan Pembe Hanım Kanserli Hastalar ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, 1 – 7 Nisan Kanser Haftası’nda dikkat çekici bir projeye imza atıyor. Boehringer Ingelheim ve Anadolu Sağlık Merkezi’nin destekleri ile hayata geçirilen “Katıl Hayata” isimli sergiyi ziyarete açan Pembe Hanım Derneği, sergi ile 25 kanser hastasının hayata olan bağlılığını ve yaşama sevincini fotoğraflarla göz önüne seriyor.

DÜZENLİ EGZERSİZ 'BEYNİ GÜÇLENDİRİYOR'



ABD’de yapılan bir araştırmaya göre 20’li yaşlarda yapılan egzersiz, orta yaşlarda beynin korunmasına yardımcı oluyor.

ERDAL ÖZ ÖDÜLÜ KÜÇÜK İSKENDER’E VERİLDİ



Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, dün Pera Palas’taki törenle şair küçük İskender’e teslim edildi. Şair, "Tahmin edersiniz ki çocukların öldüğü bir ülkede yaşamak, yazmak anlamsız geliyor bazen. Ben bu ödülü o çocuklar için alıyorum demek isterdim. Ama ölmek, ödül almaktan büyük bir iş!” sözleri büyük alkış aldı.