6 Ekim 2010 Çarşamba

KİTAP DÜNYASI FRANKFURT'TA BULUŞUYOR

Dünyadaki yayıncıları bir araya getiren ve alanında en büyüğü olan Frankfurt Kitap Fuarı başlıyor. 6 - 10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan fuara 111 ülkeden 7 bin 500'ün üzerinde yayınevi katılıyor.

ÇEVİRİ VE ŞİİR ŞENLİĞİ 3 BAŞLADI

Şair-çevirmen Tozan Alkan'ın editörlüğünü yaptığı Çevirmenin Notu dergisinin yürüttüğü "Çeviri ve Şiir Şenliği"nin üçüncüsü ekim ayı boyunca sürecek. Ay boyunca her cumartesi 15.00'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde başlayacak oturumlara; yerli ve yabancı pek çok edebiyatçı katılacak.

NOBEL FİZİK ÖDÜLÜ 'GRAFEN'E

Nobel fizik ödülü, 'grafen' isimli madde üzerine yaptıkları çalışmalar dolayısıyla Rusya kökenli bilimadamları Andre Geim ve Konstantin Novoselov'a verildi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM BU PROJE İLE GÜÇLENDİRİLECEK

Bakan Çubukçu, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 3-5 yaş arası çocukların okul öncesi eğitimden yararlanmaları ve kadınların çalışma hayatına katılımının kolaylaştırılması amacıyla ''Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi''nin hayata geçirileceğini belirtti.      

AYASOFYA'YA İTALYA'DAN ÖDÜL

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ayasofya Müzesi'nin, İtalya'da 1996 yılından beri sanata ve kültürel mirasa değer veren, bu alanda önemli çalışmalar yapan kişi ve kurumlara verilen ''Rotondi 2010 Sanat Kurtarıcıları Ödülü''nü (Premio Rotondi 2010 ai Salvatori Dell) kazandığı belirtildi.

BİR GÜNDE 31 BİN 701 KUŞ SAYARAK REKOR KIRDILAR

Kuzeydoğa Derneği tarafından Kars, Ardahan ve Iğdır'da bir günde 111 türden 31.701 kuş sayımı yapılarak Türkiye rekorunun kırıldığı bildirildi.