2 Eylül 2014 Salı

DEVLETTEN HERKESE DESTEK



Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim öğretim desteğine başvuru yapan öğrencilerin tamamı destekten yararlandırılacak. Buna göre, okul öncesine 24 bin 342, ilkokula 54 bin 220, ortaokula 61 bin 339, ortaöğretim kurumlarına 40 bin 736 öğrenci olmak üzere başvuruda bulunan 180 bin 637 öğrencinin tümü eğitim öğretim desteği alacak.

TÜRKİYE'NİN İLK KOROLAR FESTİVALİ KOROFEST BAŞLIYOR



2009’dan bu yana 2-7 Eylül tarihleri arası gerçekleşen, bu yıl da 5. si düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk korolar festivali KoroFest, dünyanın en iyi şef ve korolarını Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya getiriyor. 2,5 milyon üyeye sahip Avrupa Korolar Festivali’nin desteklediği, bu festival, dünyanın en iyi koro festivallerinin vazgeçilmez şeflerini ağırlıyor. Uzun yıllar Güney Afrika ve Almanya’da koro şefliği üzerine çalışan Alman şef Markus Detterbeck’in, Çağlar Boyu Koro Müziğinde Ritm ve Gençlik Oda Korosu Buluşması ve Europa Cantat gibi özel etkinliklerin vazgeçilmez davetlisi Fransız şef Maud Hamon-Laoisance’nin Yaşamın Küçük Tatları adlı atölyeleri KoroFest’in en merakla beklenen etkinliklerinden.

GNCFEST HEYECANI HERKESİ SARDI!



Turkcell’in gençlik kulübü gnçtrkcll tarafından düzenlenen 2014’ün en büyük, en eğlenceli ve en  interaktif festivali olmaya aday GNCFEST, 7 Eylül Pazar günü İTÜ Stadyumu’nda gerçekleşecek.

TÖRENLE BATIRILDI



Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Saroz Körfezi kıyısındaki İbrice Limanı açıklarında oluşturulan Su Altı Tarih Müzesi'ne, eski Sahil Güvenlik gemisi batırıldı.

GÜNEŞ ENERJİSİNE 2.5 MİLYONLUK DESTEK



TÜBİTAK, yüksek verimlilikte ve düşük maliyetli güneş enerjisi hücre ve modüllerin geliştirilmesi ve Türkiye'nin bu alandaki rekabet gücünün yükseltilmesine yönelik projeleri destekleyecek.

ATATÜRK KIYAFETLERİ DEFİLESİ HAYRAN BIRAKTI….



Sivas Kongresi'nin 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Kayseri Kız Teknik Öğretim ve Olgunlaşma Enstitüsü tarafından  "Atatürk Kıyafetleri Defilesi" düzenledi.